Lunchtips – soppa på blomkål & palsternacka.

 


 

Ett snabbt lunchtips på en värmande blomkåls- och palsternacksoppa. Älskar att äta soppa på vinterhalvåret och det är ett perfekt sätt att få i sig grönsaker och rotfrukter på. Lagade denna soppa i helgen och den är verkligen riktigt god. Servera med ett gott bröd och lite knaprig topping och du har en krämig soppa som passar såväl stora som små.

Du behöver:
1 blomkålshuvud, delat i små bitar
3st palsternackor, skalade och delade i mindre bitar
1 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, hackade
Vatten + buljongtärning
1 dl grädde
salt & peppar

Börja med att fräsa lök + vitlök i lite olja. Tillsätt sedan blomkål, palsternacka, buljongtärning och fyll på med vatten så att det täcker. Häll även i grädde och smaksätt med salt och peppar. Låt koka i ca 15 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Kör sedan med stavmixer till en slät soppa. Jag valde sedan att toppa min med smulad fetaost, chiliflakes och rostade kikärtor (grovhacka bara färdigkokta kikärtor, smaksätt med paprikapulver och rosta i ugnen, 250grader, i ca 10 minuter). Klart!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg