Tips från Prag #004 – SaSaZu.

 

 

En av de restauranger som kom direkt upp på min ”Prag-Guide” var SaSaZu. Jag fick tipset av en gullig bloggläsare som själv varit där och trodde att detta ställe skulle falla mig i smaken. Och ja, som det gjorde!

Jag och Emilie hade bokat bord på restaurangen hemifrån innan vi åkte på vår resa (sååå smidigt med onlinebokning!). Och vår sista kväll i Prag var det alltså dags för ett besök på SaSaZu. Ekonomiska (och miljömedvetna) som vi är tog vi inte taxi till restaurangen utan åkte kollektivt. Och efter att ha kliat oss bra länge i huvudet och rynkat pannan över tjeckiska namn på hållplatser lyckades vi ta tunnelbana + stadsbuss till vad som kändes som ”the-middle-of-nowhere” och inne i ett industriområde(?) låg en stor hangar där en entré på sidan ledde in till den otroligt häftiga restaurangen! Här är inredningen utöver det vanliga och som centerpiece i lokalen fanns ett DJ-bås och en exklusiv cocktail-bar.

Vi blev hänvisade till vårt bokade bord och fick verkligen världens bästa servitör – extremt bra service! Matkonceptet är ”sharing is caring” och man beställer in ungefär 2-3 rätter per person som man delar på. Vi beställde in 6 stycken olika rätter och var verkligen i mathimlen! Vad vi delade på? En vansinnigt god soppa, edamamebönor, dumplings med biff/foie grass/blomkålssky, grillad biff med sockerärtor, fried rice och slutligen konfiterad anka. Alltså – HERREGUD så gott! Vi åt och drack i flera timmar medan vi diskuterade höjdpunkter på vår Prag-resa och spanade in inredning och människor i restaurangen. Väldigt mätta och belåtna tog vi sedan samma cirkus (stadsbuss+tunnelbana) hem igen och konstaterade att detta verkligen var en fantastisk avslutning på en otrolig semester.

 

 

1 kommentar till “Tips från Prag #004 – SaSaZu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg