Köksprojekt och söndagsfunderingar.

 

 

Hej fina ni! Har ni en fin söndag? Jag hoppas det! Jag har ägnat söndagen åt att slipa spackel, riva loss mer tapet från väggarna i köket och sedan dra de första penseldragen med färg. Det blir så himla snyggt! Under tiden som jag har jobbat med kroppen har jag också hunnit tänka en massa och grubblat över livets bekymmer. Jag är ganska duktig på att boka kalendern full, jobba alldeles för mycket och dessutom grubbla över saker som tynger mig. Det är ju inget bra egentligen och på fredagens besök hos naprapaten så frågade han rakt ut om jag har en kämpig period i livet just nu. Tydligen har jag en förhöjd muskelspänning i hela kroppen och de senaste veckornas intensiva smärta och svårigheter att andas kan kanske till viss del bero på oro, ångest, stress och för mycket tankar. Vad jag fick i hemläxa? Att göra sådant som får mig att koppla av på riktigt (typ måla tavlor, ta promenader och läsa bok) och mindre av sådant som orsakar stress (jobba och sitta för mycket framför datorn/mobilen).

Lättare sagt än gjort, men efter att han ifrågasatte min mentala hälsa har jag insett att jag faktiskt haft en inre stress och oro de senaste veckorna som jag inte mår särskilt bra av och som faktiskt visat fysiska symptom. Så idag? Idag har jag lyssnat på kroppen gjort sådant som inte krävt någon tankeverksamhet. Kändes väldigt skönt och att bara det där med att stanna upp och reflektera är så viktigt ibland. Även om jag inte löser alla ”problem” över en natt är det bara skönt att lyfta dem i dagsljus och prata om dem. Har haft både familj och vänner som lyssnat under helgen och på tisdag ska jag återigen till min terapeut. Känns skönt.

 

Ja, detta blev ju ett långt inlägg som egentligen bara skulle handla om en köksuppdatering. Men jag vill gärna dela med mig av sådant som både är fantastiskt kul (nytt kök) och sådant som tynger mig ibland. Hoppas du också har någon som kan lyssna ♥

 

 

Rekommenderade inlägg

10 thoughts on “Köksprojekt och söndagsfunderingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *