I annonssamarbete med Göta Energi

Håll koll på utgifterna.

Något som ni kanske inte visste är att ett utav mina första heltidsarbeten efter gymnasiet var som telefonförsäljare. Gillar egentligen inte ordet telefonförsäljare, det är ju ofta ganska negativt betonat, utan föredrar att säga att jag arbetade inom Telecom Sales. Det låter lite fräckare, haha. Hur som helst. Vet ni vad jag sålde? Elavtal. Jajjemen. Jag ringde runt till privathushåll och  hjälpte människor att sänka sin elräkning på ett effektivt sätt. Det var (är?) faktiskt förvånansvärt många människor som sitter på ett elavtal med ett såkallat ”tillsvidarepris”. Just ordet låter väl ganska käckt kan jag tycka och många som ligger på detta avtal tror att de har ett fördelaktigt elpris. Men oj så fel de har. Man blir nämligen automatiskt tilldelad ett tillsvidarepris när man flyttar in i en bostad och tanken är att man direkt ska göra ett aktivt val och byta till antingen ett fast eller rörligt elpris. Tillsvidarepriset är nämligen onödigt högt och många människor betalar därför alldeles för mycket på sin elräkning mot vad de hade kunnat göra.

När jag arbetade med försäljning av elavtal pratade man om elpris, påslag, fasta avgifter och så vidare. Idag ser läget lite annorlunda ut och exempelvis Göta Energi erbjuder el till inköpspris. Detta innebär att ditt el pris är rörligt och följer elpriset på den nordiska elbörsen och på så sätt betalar du inte mer än nödvändigt på din elräkning. Visst låter det smidigt? Det är det! Är själv glad att jag tidigt fick kunskap om elpris och jag har på så sätt, genom alla år, bara betalat det absolut nödvändigaste på min elräkning och därmed sparat en hel del pengar på det. För oavsett om du bor i lägenhet där du endast betalar för hushållselen eller om du bor i villa och även betalar uppvärmningskostnad så lovar jag att kolla över fasta utgifter, så som elräkningen, verkligen lönar sig. Oavsett om du sparar 20kr eller 1000kr i månaden på att byta elavtal så lovar jag dig att du kommer ha roligare för de pengarna än att lägga det på elräkningen. Och att byta elavtal? Det är verkligen busenkelt! Så kolla på din elräkning redan ikväll och gå exempelvis in HÄR och se ifall du kan få ett bättre EL PRIS redan idag.

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *