Bröllopstrender 2019/2020.

Fick ett önskemål häromdagen kring att skriva lite om bröllopstrender för 2019/2020. Arbetar ju heltid som chefredaktör för Bröllopsmagasinet (LÄNK) sedan 5 år tillbaka och ja, jag skulle faktiskt klassa mig själv lite som en expert inom området. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst kring bröllop, men väljer att fatta mig lite kort och lyfta fram några väsentliga ting. Vill ni ha mer info, så släng iväg en kommentar så svarar jag.

Klänningar från Pronovias, Sincerity & Le Papillon by Modeca

BRÖLLOPSKLÄNNING
När jag började arbeta som chefredaktör hade jag uppfattningen att alla bröllopsklänningar såg ungefär likadana ut. Men oj vad fel jag hade. Klänningarna är otroligt unika och det går trender inom bröllopsklänningar precis som i övriga modevärlden. Just nu är det några trender som lyser lite starkare än andra. Den ena är att välja ”rena” klänningar i en figurnära passform i material med ett tungt fall. En annan trend är att välja klänningar i en annan färg än klassiskt elfenbensvit. Exempelvis light champagne, light gold eller blush. En tredje trend är de långa ärmarna som fortsätter vara en trend, gärna i kombination med spets i nya former.

Kostymer från Wilvorst och Cavaliere

KLÄDSEL TILL BRUDGUM
Den mest dominerande färgen på kostymerna är just nu blått i alla dess nyanser. Blått har dominerat de senaste 4 åren men vi ser också några nyheter på marknaden. Bland annat kostymer i en mix av ull, linne och silke i olika nyanser av grönt. Sedan är en klassisk smoking aldrig fel. När det kommer till accessoarer och tillbehör kan man antingen gå på en traditionell linje med klassiska tillbehör eller så kan man bli mer personlig och addera färggranna skor, coola armband och en mönstrad fluga. Valet är fritt!

Bild från Adobestock.com

VIGSELRING
I vigselringar går det absolut trender, men då vigselringen är ett smycke som du (förhoppningsvis) ska bära hela livet så är ändå rekommendationen att välja en ring som du personligen tycker om och kanske inte gå lika mycket på trender. Det som är populärast just nu är klassiska solitärringar (ring med 1 sten) och den populäraste stenen är en klassisk diamant, även om färgade stenar är otroligt fint och börjar synas allt mer.

Bild från Uddetorp Säteri (längst ned till vänster) & Pinterest

FESTLOKAL
Idag ser valet av festlokal väldigt olika ut. En del väljer att hålla bröllopsfesten på en herrgård eller ett slott, andra på en restaurang och den tredje hyr en vacker ladugård. Det fina med bröllopstrenderna 2019/2020 är att de speglar personerna som gifter sig snarare än vad som är traditionellt. Idag är variationerna oändliga och allt som känns unikt välkomnas. Just nu ser vi många som (in i minsta detalj) stylar ladugårdar, gamla industrilokaler och växthus av glas till fantastiska festlokaler.

Bilder från Pinterest

MAT & DRYCK
Det trendigaste just nu är ett ”Sharing-concept” där man hämtat mycket inspiration från traditionella familjemiddagar. Att servera bröllopsmiddagen på stora fat som placeras ut på borden och som gästerna får förse sig själva utav känns helrätt. Och för att inte det ska bli för mycket ”söndagsmiddag-känsla” på middagen så är det här viktigt att ändå servera mat av högsta kvalité och med genomtänkta råvaror som presenteras på ett modernt sätt. Välj att servera flera olika förrätter, varmrätter och efterrätter från stora fat och du får full pott på trendbarometern.
Pratar vi bröllopstårta så får den gärna vara som ett konstverk, skapad av en begåvad tårtkreatör. Färgglada tårtor med detaljer i metallic eller stilrena varianter helt i vitt är riktigt hett. Tårtorna får gärna vara vackert dekorerade med blommor.

DEKORATION
Vill du följa trenderna så satsar du på mycket dekoration och gärna i färg. Klassiskt vitt försvinner allt mer och mer och istället ser vi kulörer så som rött, blått, grått, brunt och grönt ta plats. Om du själv står för dekorationen av en lokal så tänk på att ta i, oftast behövs mycket mer dekoration än vad man kan ana. Dekorera också gärna på höjden och häng svepande tyger från taket, låt vackra blomsterarrangemang hänga över borden och använd höga, smala ljusstakar. Dekorera på höjden, men ändå så att du ser din bordsgranne. Och blommor, herregud – blommor kan man inte få för mycket av.

BRÖLLOPSRESA
Bröllopsresan är ju väldigt individuell och vart man väljer att resa återspeglas oftast av intressen, tycke och smak. Men visste du att några av de mest trendiga resmålen för för bröllopsresan 2019 spås bli Japan, Marocko, Island och Sri Lanka och Nya Zealand?

Även om jag är chefredaktör (och därför något partisk) så måste jag ändå tipsa er om att köpa senaste utgåvan av Bröllopsmagasinet, det är så fint! Har själv skrivit otroligt mycket texter till utgåvan som finns ute i butik och där kan ni få ännu mer inspiration och tips kring klänningar, festlokaler, vigselringar, bröllopsresa etc. Så löp och köp om ni inte redan haffat ett exemplar av detta magasin (LÄNK).

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.