Tips från Paris #001 – Pink Mamma.


 

Inför Paris gjorde jag (i vanlig ordning) en guide över restauranger, caféer, platser att besöka och sevärdheter att spana in. Totalt blev guiden på 10 sidor och innehöll 22(!) stycken restauranger. Nu skulle vi ju inte hinna med att besöka alla dessa under våra 4 dagar så vi gjorde ett urval och bestämde oss för att boka bord på några som föll oss lite extra mycket i smaken. Ett av dessa ställen var Pink Mamma (LÄNK). Restaurangen ägs av ”Big Mamma Group” som totalt har öppnat 7 stycken restauranger på 3 års tid i Paris. Alla restauranger serverar mat från det italienska köket och den ena restaurangen efter den andra är helt magiskt. Både vad gäller utbudet på menyn och interiören.

 

På Pink Mamma (och alla andra restauranger i samma grupp) kan du inte boka bord, utan här gäller principen ”först-till-kvarn”. Dock går det att boka lunchsittningar på Pink Mamma och för oss var valet ganska enkelt; här skulle vi äta födelsedagslunch på vår 30-års dag. Och alltså, vi kunde inte valt ett bättre ställe! För det första så är interiören på denna restaurang helt fantastiskt! Vi hade turen och fick bordet på toppvåningen (den vackraste) där turkosa väggar, charmiga möbler, hundratals tavlor och mängder av växter skapar en så mysig oas att det inte är sant. Här satt vi iförda finkläder och beställde in iskallt vitt vin i immiga glas medan vår kypare lärde oss några italienska ord och vi hade beslutsångest över menyn och vad vi skulle välja. Efter en lång betänketid föll valet på ”lite av allt” och vi beställde in en charkbricka, en bruschetta och kanske världens krämigaste burrata till förrätt. Till detta doppade vi självklart nybakt bröd i olivolja och flingsalt medan vi pratade om dagen och hur det kändes att fylla 30 i Paris. Efter förrätterna delade vi sedan på stenungsbakad pizza och vad som kan ha varit den godaste tryffelpasta jag någonsin ätit. Herregud.

Under lunchen fick vi också födelsedagspresenter och vi skålade, kramades och hade det så himla trevligt att vi nästan inte ville gå därifrån. Men konstnärskvarteren runt Saccré Couer kallade och vi beslöt oss för att strosa vidare och äta nygjorda crepes till efterrätt längs kullerstensgatorna.

 

Men alltså, är ni i Paris så glöm inte boka bord på Pink Mamma (görs HÄR) och kom ihåg att göra det någon/några veckor innan ni reser – trycket på platser är stort!

 

 

5 kommentarer till “Tips från Paris #001 – Pink Mamma.

  1. Vilka härliga bilder! Paris verkar fantastiskt fint. Är det kanske en ny kärlek som är med? Grattis till er i så fall ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg