I annonssamarbete med Varberg Stadshotell & Asia SPa

Världens bästa SPA-weekend.

Förra helgen spenderade jag genom att vara på SPA-weekend på kanske Sveriges vackraste SPA. Varberg Stadshotell & Asia Spa (LÄNK). Har ni varit där? Själv har jag tidigare bara varit där och ätit på deras två restauranger, men denna gången var det dags att även uppleva och njuta av SPA-avdelningen. Och alltså, vilken upplevelse!

Vi checkade in under eftermiddagen och dagen till ära bjöd Varberg på sol och 27(!) grader varmt. Efter att jag gått på en kortare rundvandring (älskar att göra det på nya platser) så bytte vi om till badkläder och passade på att hänga i SPA:t någon timme innan vår middagsbokning. Och vi hängde i varma källor, låg i hängmattor framför öppna fönster och njöt av solen och så badade vi isbad och satt en sväng i ångbastun innan det var dags att gå tillbaks till rummet för att rassla upp sig och göra sig fin för middag.

Och alltså, hotellrummet! Så enastående vackert i sina beige-gråa toner och med pampig säng och mycket textilier, precis vad jag önskar av ett hotellrum för att få den där magiska hotellkänslan. Efter dusch, ombyte och efter att ha tagit på mig allt tingeltangel jag hade packat med var det dags för middag. Vi fick bord ute på deras inglasade terass och den här middagen kan ha varit den bästa på länge. Favoritsällskap, perfekt läge för att spana på folk och lyssna på sorlet av andra middagsgäster och mat som var så god att det inte var sant. Vi blev serverade en 4-rätters meny där råvaror komponerats efter säsong och på menyn fanns bland annat vit sparris, lantägg, kalv, ramslök och rabarber. Ja, ni hör ju så gott! Till detta drack jag vatten, bubbel, rödvin och cappuccino. Livets drycker! 3 timmar senare var vi mätta och belåtna och stupade i säng och sov som stockar innan klockan ringde för nästa dag.

Nästa dag startade med en riktig pangfrukost. Alltså jag som är en person som ”Lever för att äta” istället för det omvända tycker ju att maten är bland det viktigaste på en resa. Och här hade de verkligen lyckats! Färskt bröd, pannkakor, juicer, frukt och grönsaker, croissanter och möjlighet att få omelett på beställning gjorde frukosten till en riktigt 10-poängare! Med tanke på att jag 1 timme senare skulle vara iklädd bikini fick jag dock lägga band på mig och sluta när jag var ”lagom mätt” (gud vet att jag annars hade kunnat sitta och äta hotellfrukost i 3 timmar).

Efter frukosten slängde vi på oss badkläderna och spenderade ytterligare någon timme i deras fantastiska SPA. Det jag uppskattade allra mest här var variationen på utbudet. Här hade de pooler i olika temperatur, olika miljöer och bubbelpooler varvades med kalla bad och varma källor. Här fanns också en mängd olika avslappningsrum. Från ett mörkt rum där man låg i vattensängar, till att ligga på varma stenar i ett badkar, hänga i hängmattor eller varför inte få lite ljusterapi i ett av deras helt vita rum? Så otroligt roligt med variationen vilket gjorde att man med lätthet kunde hänga här i flera timmar (annars är jag en person som lätt tröttnar på SPA efter 1-2 timmar och blir rastlös om ingen variation finns). Men inte här, här njöt vi från incheckning tills det var dags för oss att checka ut och rulla hemåt igen.

Att vara på SPA-weekend alltså! Bästa tänkbara. Läs mer om Varberg Stadshotell och Asia Spa HÄR.

 

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Världens bästa SPA-weekend.

 1. Har varit där ett antal gånger och älskar också det varierade utbudet i SPA:t. Varma källor, alltså hur underbart!? Man blir verkligen varm in i själen. Och du, grattis till sällskapet 🙂

  1. Hej,
   Jag var tills med några vänner på Asia Spa i Varberg den 4 maj. Är ingen större vän av Spa men efter det här besöket har jag absolut fått mersmak.
   Kommer att boka in mig fler ggr på en halvdag. Oerhört soft ställe med trevlig och uppmärksam personal.

   Även lunchen i restaurangen var jätte-bra.

   1. Vad härligt att höra! Är precis som du, ingen SPA-människa, men detta ställe föll jag pladask för 🙂

  2. Vad härligt att vi hade samma upplevelse kring det varierande utbudet och de varma källorna 🙂
   Och också – tack snälla du, alltid roligare o gå på SPA med sällskap 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *