Vegetarisk lasagne med spenat och soltorkade tomater.


 

Idag till lunch fick det bli en gammal klassiker som jag gjort i många års tid; vegetarisk lasagne med spenat och soltorkade tomater. Receptet har hängt med mig ända sedan studenttiden och det är såväl lättlagat, nyttigt, relativt billigt och ett grönt alternativ. Full pott med andra ord. Att den passar lika bra som fredagsmiddag med en fräsch sallad och ett glas vin som i en matlåda gör ju inte saken sämre. Receptet? Kommer här fina ni.

Vegetarisk lasagne (4-6 portioner)
Lasagneplattor
Fryst, hackad spenat (600g)
1 gul lök, hackad
2st vitlöksklyftor, hackade
4 st morötter, finhackade eller grovt rivna
Soltorkade tomater (100g)
500g keso
2 dl matlagningsgrädde
1st buljongtärning
Salt + Svartpeppar
Ev. lite riven ost att smula över vid gratinering

Börja med att sätta ugnen på 200 grader och sedan fräsa lök, vitlök och morötter i lite olja. Under tiden tinar du spenaten i mikron och strimlar de soltorkade tomaterna. Blanda sedan tomaterna med spenat, morötter och lök. Smula i en buljongtärning och smaksätt med salt och peppar efter behag. Varva sedan lasagneplattor med grönsaksblandningen och keso. Avsluta med grönsaksblandningen och häll över matlagningsgrädden. Om du vill kan du även tillsätta lite riven ost innan du tillagar lasagnen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt ”vila” ca 15 minuter innan du skär upp.

Annars då? Jo jag jobbar hemifrån idag och skriver artiklar för Bröllopsmagasinet. Ser fram emot kvällen som bjuder på middag på stan följt av bio. Väldigt trevligt. Vad gör ni idag?

 

 

2 kommentarer till “Vegetarisk lasagne med spenat och soltorkade tomater.

Lämna ett svar till Mia Andersson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg