Om att vara en handywoman och sugen på nya DIY-projekt.


 

Ni som följt med mig här på bloggen ett tag vet kanske att jag är en riktig ”handywoman” som gärna Kan Själv och vill fixa och trixa så mycket som möjligt på egen hand innan jag ber om hjälp. Av denna anledning så har jag under åren samlat på mig en hel del prylar som hjälper mig att vara fixarnisse och jag har halva källaren fylld av verktyg. Drömmen är ju att ha en verktygspark och en rejäl verktygslåda med praktiska verktyg. Jag hittade denna från engelbert strauss och blev lite småkär på det där sättet som bara män med garage och 40-års kris kan bli. Hos engelbert strauss finns verkligen allt man kan tänkas behöva för att fixa hemma och verktygen inte bara ser professionella ut utan är också av riktigt bra kvalitét och utöver färdiga kit finns också lösa verktyg för den som behöver komplettera med något. I min källare har jag väldigt mycket verktyg som jag genom åren samlat på mig från bland annat Biltema, Bauhaus, Byggmax och många fler inköpsställen. Skulle behöva komplettera med en bra verktygslåda som sagt för just nu ligger allt huller-om-buller i en stor back från IKEA. Utöver verktygslådan hade det inte suttit fel med någon slipmaskin eller dylikt som jag många gånger svurit över att jag inte haft utan har fått stå med sandpapper i all evighet tills såväl betongytor som obehandlat träd blivit lena som barnrumpor.


 

Åh, jag är sugen på ett nytt DIY-projekt och bara tanken får mig med värme att minnas tillbaka över allt som jag byggt genom åren. Egna bokhyllor, bänkar till balkongen, tre olika köksbord, en stoppad sänggavel och ett skrivbord är bara några av de saker som jag tillverkat till mitt egna hem och stolt fått säga till folk när de kommer på besök att ”det här har jag minsann gjort själv”. Finns få ögonblick då jag känner mig lika stolt som när jag gjort ett DIY-projekt och faktiskt lyckats (haha många gånger har jag dock också misslyckats, men det behöver vi inte gå in närmare på här).

Oavsett vilket så älskar jag att greja hemma och bra verktyg underlättar verkligen. Kommer ihåg när jag var hos en kompis för något år sedan för att montera ihop ett köksbord jag byggt och jag saknade några skruv och bad honom hämta. Han tittade då helt oförstående på mig och förklarade att han inte hade några skruvar hemma alls. Och alltså, jag vet inte hur det är med er men för mig har alltid skruvar, spik, verktyg, färg och penslar funnits hemma. Kanske som ett tecken på mig som handywoman och den otroligt starka Kan Själv-känslan? Vad som än är anledningen så gillar jag känslan av att kunna fixa själv och vara självständig på så sätt. Learning by doing, det är fint det. Just nu är jag sugen på lite olika DIY-projekt men önskar såklart att jag bodde större, nu finns det inte så mycket yta att placera nya projekt på. Har ni kanske något DIY-projekt på gång eller något ni gjort som ni varit extra stolta över?

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *