Eze.

 


 

Vår första dag på franska Rivieran så tog vi bilen till den antika bergsbyn Eze. Redan när jag, mamma och Linn besökte Nice för två år sedan planerade vi åka dit, men tiden räckte inte till så därför stod ett besök i byn högst upp på önskelistan denna gång. Och vi åkte snirkliga vägar i bergen (haha åkte tydligen fel – tyckte vägarna var lite VÄL små) tills vi kom fram till den lilla bergsbyn. Vägen dit (trots felkörning) var helt magisk och utsikten över Rivieran är helt slående vacker och när vi kom fram till Eze visade temperaturen på 35 grader och solen stod högt på himlen. Vi hittade snabbt en parkering och begav oss sedan upp mot byns äldre stadsdel där vi vandrade runt bland trånga gränder och charmiga byggnader på snirkliga kullerstensvägar. Sedan besökte vi också den anlagda trädgården Jardin Exotique (inträde 6€) där succulenter och kaktusar i mängder gav en fantastisk förgrund till den helt enastående utsikten! Rekommenderar absolut ett besök hit, trädgården bjuder på magisk utsikt och för den trädgårdsintresserade finns här mycket att lära.

Efter vi vandrat runt i trädgården i 35 graders värme och extrem luftfuktighet rann svetten bokstavligt talat längs ryggen och vi behövde något svalkande. Vi besökte då det 5-stjärniga hotellet Château de la Chèvre d’Or och slog oss ned för färskpressad juice och magisk utsikt. Hade vi inte haft bilen hade jag gärna tagit ett iskallt glas rosé för herregud så läskande det såg ut. Men juice släckte törsten bra och vi satt länge och njöt av utsikten och människorna runtomkring oss innan vi bestämde oss för att åka vidare ner mot vattnet och svalka oss i det kristallklara blå.

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Eze.

 1. Hej Anna!
  Tack för att du alltid delar med dig av så fina bilder och bra tips!❤️
  Skulle bli superglad om du vill tipsa om mysiga butiker/shopping i Paris och även restauranger/takbarer som även är prisvärda? Vi åker nämligen dit nu i augusti hela familjen!😍
  Kramar Helena

  1. Hej!
   Tusen tack för fina ord ♥ Ska absolut sätta ihop en Paris-guide – håll utkik på bloggen de närmsta dagarna! Har en hel del tips 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.