Efter semestern kommer nya mål.

För er som fortfarande har semester (eller kanske till och med precis gått på semester) skippa att läsa detta inlägg är ni snälla – att läsa om andra personers ”nystart” efter semestern när man själv har semester är ju oftast otroligt ångestframkallande då man själv bara vill njuta av ledighet, lata dagar och så lite rutiner som möjligt. MEN för min del så är faktiskt semestern över för i år (även om jag gärna reser någonstans i höst) och efter semestern är jag fylld av blandade känslor. Dels sorg över att semestern är över, men också en enorm pepp inför nystart – jag är tusen gånger mer laddad för nystart i augusti än efter nyår. Och för att göra min ”nystart” lite mer konkret har jag satt upp några nya mål – dessa är mer kortsiktiga men jag har även mål som sträcker sig 10 år fram i tiden där jag bland annat vill köpa hus på franska Rivieran och ge ut en bok. Men mer om de målen en annan gång – nu fokuserar jag på det som ligger närmast.

Träning & Hälsa
Jag är en person som oftast utgår efter principen ”plus minus noll” när det kommer till hälsa. Jag ser till att äta det jag är sugen på (inte alltid dock) och ser också till att motionera i den mängd som motsvarar det jag stoppar i mig. Jag älskar såväl mat som träning och behöver både en kanelbulle och ett svettigt crossfitpass i mitt liv för att jag ska må bra. Ungefär 350 dagar om året ser min kost- och träningsrutin ganska så likadan ut. Jag tränar flera gånger i veckan och äter hälsosamma måltider med mycket frukt och grönt och på helgerna brukar jag ta ett glas vin, äta en god hamburgare och kanske en kanelbulle (eller två). En rutin som såväl kropp och knopp mår toppen av. Nu under semestern har jag dock släppt något på tyglarna och det har blivit såväl glass, pizza, rosevin och kladdkaka på menyn. Och även om jag promenerat otroligt mycket under semestern har jag kanske bara fått till 3-4 ordentliga träningspass. Så det får det bli ändring på nu. Från och med denna vecka ska jag tillbaka in i mina gamla rutiner. Och lika skönt som det är att ”släppa allt” är det faktiskt skönt att återgå till rutinerna. Så jag ser fram emot en välfylld kyl med nyttigheter och att få svettas minst 3-4 gånger i veckan på gym eller i löpspåren. Dessutom har jag en riktigt rolig grej som sker i slutet av augusti som jag faktiskt vill vara i lite extra bra form inför (berättar mer senare).

Jobb
Den helt klart största skillnaden mellan vardag och semester är ju jobbet. Att ställa klockan och behöva infinna sig någonstans mellan 8.00-16.30 varje dag är en omställning från semesterns lediga dagar utan måsten eller krav. Den här hösten ser jag dock fram emot jobbets utmaningar och på kontoret väntar slutproduktion av magasinet och mängder av kreativa timmar framför datorn. De 80% som jag sitter på kontoret planerar jag vara effektiv, men samtidigt också träna på att ”lämna jobbet bakom mig” när jag går hem och inte grubbla över saker jag inte kan påverka. De 20% som jag sedan arbetar hemifrån med mitt egna bolag ska jag växla upp och ta mig an fler uppdrag. Jag ska också ändra min bolagsform från Enskild Firma till Aktiebolag och på så sätt ge mig själv möjligheten att växa ännu mer. Ser fram emot det och att ha kommande år som en tillväxtfas. Som jag nämnde lite tidigare väntar också en otroligt rolig grej i slutet av augusti som jag är så otroligt pirrig inför.

Ordning och reda
Det är ingen överdrift om jag säger att jag kanske spenderat 26 av 30 helger detta året på annan ort än hemma. Jag har (känns det som ibland) mer eller mindre bott i en resväska och packar upp, packar i, köper nya saker som jag lämnar i lägenheten och far och flänger däremellan. Nu ska jag dock vara hemma i 2 veckor och jag inser att jag behöver såväl storstäda som göra en ordentlig rensning av vind, förråd och garderober. Jag får smått panik av att ha för mycket saker är verkligen en person som avskyr att samla på mig saker utan ser hellre till att ha få, men bra saker hemma. Så garderoben ska få sig en omgång först och sedan ska jag plocka fram sopsäckar och ta mig an såväl vind- som källarförråd. Och så ska jag en gång för alla slänga ut min ickefungerande tvättmaskin och köpa en ny (hey, det har bara tagit 1 års tid… suck).

Spendera tid med vänner och familj
Detta är faktiskt något som jag varit bra på de senaste veckorna och månaderna, men absolut något jag kan bli bättre på. Då jag oftast är iväg på helgerna (Göteborg, Skövde eller jobb) får jag bli bättre på att utnyttja vardagens kvällar. Kanske bjuda över en vän på middag, ta en sen eftermiddagskaffe på stan eller varför inte köra ett träningspass ihop. Behöver egentligen inte vara så avancerat, bara det blir av.

Pröva nya metoder för ryggen
Ni som följt med här ett tag vet ju att jag kämpar med min rygg som ständigt krånglar. Jag har under hela våren gjort en utredning i form av 3 olika sjukgymnaster, provtagningar och rörlighetsträning och egentligen hittar ingen något ”fel” utan det mesta tyder på att jag har en oerhört förhöjd spänning i ryggen (troligtvis nervbanorna som gått bananas efter trafikolyckan). Jag själv upplever mig inte som en spänd och stressad person och har väl därför inte tyckt det legat så mycket sanning i vad fysioterapeuterna sagt. Men vet ni vad? Under mina 5 dagar på franska Rivieran försvann ryggsmärtan HELT. Alltså herregud, jag trodde knappt det var sant. Men jag antar att receptet för en bättre rygg för min del är semester, ledighet, franska Rivieran och 35 graders värme. Undra om man kan få en läkare att ordinera det på recept? Haha. Skämt och sidor så tänker jag att jag verkligen måste lära mig att koppla av lite mer, ska försöka få in Yoga-pass där fokus ligger på andning i stället för prestation och så ska jag bada bastu ett par kvällar i veckan (tänker att värmen får musklerna att slappna av?). Värt att testa i alla fall.

4 kommentarer till “Efter semestern kommer nya mål.

 1. Lycka till med ditt nya liv.
  Tyvärr är det så att man stressar utan att veta det.
  Du kommer att må mycket bättre av att slappna av då och då.
  Yoga tror jag är bra och det finns andra sett bara du gör det innan du är i det gamla ekorre hjulet.
  Tro mig jag vet har varit i väggen och det tar tid att komma tillbaka.
  Var rädd om dig, gillar din blogg.
  Kram Stina

  1. Ja, visst är det så att man ofta stressar utan att KÄNNA sig stressad. Tack för goda råd – lovar att vara rädd om mig ♥ Kram!

 2. Du har alltid så fina outfits! Har du funderat på att ha en bloppis på det du röjer ur garderoben?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg