Pokébowl med sojamarinerad lax och mangosalsa.


 

Ibland snöar jag in mig på maträtter och just nu är det pokébowls. Gjorde en variant förra veckan på sojamarinerad lax och mangosalsa som var galet gott! Och ja igår lagade jag samma middag, men mitt paket med lax var dessvärre sönder så laxen hade ruttnat (alltså fy fan vad det stank!). Så fick glatt slänga alla mina laxfiléer och det hela slutade med att jag bara åt ris och mangosalsa till middag, haha #fail. Men jaja, så blir det ibland. Hur som helst. Köp ordentlig lax och laga detta till nästa middag, vansinnigt gott är det och du kan egentligen mixa lite vad helst du har hemma och slänga i. Perfekt asiatisk och modern version av ”pyttipanna”. Dessutom tar det hela inte mer än 20-25 minuter att laga, perfekt vardagsmat!

 

Till 4 personer behöver du:
Jasminris (till 4 pers)
4 laxfiléer
Kinesisk soya
Rapsolja
Chiliflakes
Spenatblad
Frysta ärtor, tinade
Fryst mango (tinad)
2 salladslökar
1 kruka färsk koriander
Citronsaft
Majonäs
Sriracha-sås
Gurka
Sesamfrön

 

Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden skär du upp laxen i mindre bitar och lägger i en skål med soya, lite rapsolja och chiliflakes (efter behag). Låt laxen marinera i ca 10 minuter innan du steker den på medelhög temperatur i några minuter tills den blivit klar.
Under tiden gör du salsan. Hacka mangobitarna till något mindre bitar och lägg i en skål, skiva salladslöken tunt och hacka även koriandern. Blanda med mangon och smaksätt med chiliflakes, salt och ca 1 tsk citronsaft. Rör sedan ihop majonäs och Sriracha till en sås. När riset och laxen är färdig lägger du upp ris, spenatblad, lax, ärtor, mangosalsa och sås i en skål. Toppa med gurkskivor och strö över sesamfrön. Klart!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg