10 saker ni (kanske) inte visste om mig.


 

Tänkte att det kunde vara roligt med en liten lista igen och denna gången kör vi 10 saker som ni (kanske) inte visste om mig.

 

1. Jag får ångest av att titta på rymdfilmer. Upptäckte det häromdagen när vi såg ”Ad Astra” på bio. Antar att det är något med hur jävla stort rymden är, hur sjukt liten och ensam man är i rymden samt känslan av klaustrofobi av att vara instängd i en rymdfarkost. Usch!

2. Jag gillar verkligen inte Coca Cola. Kan tycka det ser så gott ut men kan verkligen inte dricka det. Tror all avslagen Coca Cola man drack som barn när man var magsjuk (gammalt husmorsknep?) gjort att jag inte kan dricka det idag utan att tänka på magsjuka. För övrigt gillar jag ingen annan läsk heller – tycker inte om att dricka söta saker.

3. Jag har (i privatlivet) svårt att vara organiserad och flänger istället fram och tillbaka i lägenheten som en galning varje gång jag ska iväg på något. Exempelvis; Istället för att logiskt göra klart alla mina sysslor i badrummet innan jag går därifrån brukar jag: 1. Borsta tänderna (komma på att jag måste lägga ner mobilen i väskan och går ut för att göra detta). 2. Sminka mig (springer ut för att dricka vatten, ser då att soporna måste tas ut och ägnar ett par minuter åt detta). 3. Gå tillbaka in i badrummet en tredje gång för att borsta håret (sedan går jag ut för att ta på mig och sätta på parfym och smycken). 4. Återigen besöka badrummet och gå på toaletten innan jag slutligen är färdig och kan lämna lägenheten. Ja… ni hör ju hur ”flängig” jag är i mitt beteende. Inte undra på att jag ofta kommer några minuter för sent. Någon annan som är likadan?

4. Jag får lite smått panik i boots och stövlar och avskyr känslan av att ha anklarna täckta. Om jag fick bestämma skulle jag gå i öppna skor och sneakers året runt där ett par cm av benet är synligt mellan sko och byxa. Går därför ofta runt i lågskor även på vintern i snön och får alltid kommentarer kring ”Nämen, fryser du inte?” svaret är JA, men jag fryser hellre än blir ”kvävd” i ett par boots.

5. Jag är beroende av Pauluns Granola med smaken ”Kakao och Hallon” och klämmer lätt i mig ett paket på 3 dagar. Brukar därför då och då införa Granola-detox där jag förbjuder mig själv att köpa hem det med anledning att jag, på riktigt, inte kan hantera mitt intag utan äter en stor skål varje kväll (utöver middagen!). Och ja, då menar jag inte en skål yoghurt ”toppat med lite granola”. Nej, det är granola med yoghurt/mjölk. I den ordningen.

6. Jag har haft cellförändringar och behövt ”knipsa” bort en bit av livmodertappen. Tycker cellprov och cellförändringar är något vi pratar alldeles för lite om och ämnet bör definitivt belysas mer.

7. Jag är ingen djurmänniska och förstår inte människors besatthet av hästar, hundar, katter eller andra husdjur. Förmodligen har detta att göra med min pälsdjursallergi och därför uppmaningen att ”akta mig för djur”. Tycker husdjur i allmänhet är ganska äckligt och kan bli provocerad när man låter en hund ligga i sängen eller slicka en i ansiktet. Tycker inte heller bilder på kattungar är gulligt. Vilda djur däremot? Älskar och respekterar till 200%.

8. Jag har gjort en mental lista på vilka låtar jag ska välja i mitt framtida sommarprat. Haha förstår hur sjukt det låter, varför skulle JAG göra ett sommarprat? Men ja, jag har alltid haft en känsla av att åstadkomma något och ja, då är det fullt rimligt att redan nu ha låtlistan till Sommar i P1 färdig.

9. Jag var med om en allvarlig cykel-trafik-olycka för 6 år sedan där jag till 80% sannolikhet (enligt polis och läkare) lika gärna kunde ha dött. Men jag klarade mig utan allvarliga skador och tänker ibland på det när livet är tufft att jag överlevde och ska därför inte gnälla på småsaker.

10. Jag är en person som tycker det bästa i livet är just nu (eller i framtiden). Jag ser aldrig tillbaka på livet och önskar att jag kunde spola tillbaka tiden för att återuppleva något. Nej, det som är i det förflutna stannar där, även om det är en fantastisk resa eller en magisk stund. Jag har väldigt svårt att förstå personer som ”längtar tillbaka till gymnasietiden” eller dylikt. För mig är det omöjligt att längta tillbaka, jag tycker att NU och FRAMTIDEN är fantastisk och lever mitt bästa liv varje dag.

 

 

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “10 saker ni (kanske) inte visste om mig.

 1. Oj vad jag känner igen mig på nummer 3! Haha! Gör väldigt ofta andra saker i förbifarten och glömmer nästan vad jag började med.

 2. Instämmer med granolan.. fick också granola-detoxa ;-)..men jag tog alltid pauluns med hasselnötter och dadlar. Nu har jag (som tur var kanske ;-)) flyttat ifrån Sverige, problem solved, haha! Håller med om djuren med, stör mig främst på alla ägare som har okopplade djur för just ”deras är så snäll och skulle aldrig göra någon illa”, djur är djur, man vet aldrig.

  1. Hahaha det kanske är det som är lösningen, att flytta utomlands?! 😉 Kan tänka mig att det både är underbart och fruktansvärt på samma gång att komma undan granolan 🙂
   Ja, jag har inget emot djuren i sig utan kanske mer de som äger djuren. Djur ska behandlas med respekt och varsamhet 🙂

  1. Haha gud så härligt o läsa att någon mer får ”panik” i boots. Trodde jag var ensam om det 😀
   Åh gud så roligt, tänk om vi båda får göra sommarprat någon gång? ♥

 3. Låter väldigt konstigt att bli provocerad av att människor låter sina husdjur ligga i sängen. Själv är jag är en vad du förmodligen kallar ”djurmänniska” även om jag ogillar det uttrycket. Jag tycker att alla djur är fantastiska, tamdjur som vilda djur; fåglar, insekter, fiskar och däggdjur, och jag tycker att allt liv är värt att respektera. Föredrar många gånger djur framför människor och du tappar mig helt när du använder ordet äckligt om husdjur. Djuren väljer ju inte själva, det är vi som väljer åt dem.
  Tack för en bra blogg men nu väljer jag att hitta andra inspiratörer.

  1. Hej Elsa,

   Så tråkigt att höra att det kanske blivit något missförstånd i texten. Jag ogillar absolut inte djur (oavsett vilda eller husdjur) utan det jag har svårt att känna igen mig i är kärleken till ett husdjur (förmodligen då jag aldrig ägt något själv). Och det jag menade med ”äckligt” var att jag tycker ofta djur slickar sig och äter lite vartsomhelst och att då sedan få den tungan i ansiktet tycker inte JAG är särskilt mysigt. Alla får naturligtvis ha sin åsikt och jag tycker inte illa om varesig djurägare eller husdjur. Olyckligt om det framkom så, ville mest bara säga att jag inte förstår kärleken till ett husdjur (på ett kanske lite ironiskt/humoristiskt sätt).
   Tack för din kommentar och hoppas du någon gång kikar in igen- även om valet är fritt 🙂

   1. Tack för ditt trevliga svar. Jag har full förståelse för att alla inte gillar djur på samma sätt som jag, det jag reagerade på var ordvalet – provocerad och äcklig. För mig framstod det som väldigt hårt och onyanserat men lätt att tolka fel i text. Allt gott! ☺️ / Elsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *