Smoothiebowls.


 

Under hela våren och sommaren har jag frossat i hemgjorda smoothiebowls till frukost. Ibland på vardagarna, men framförallt på helgerna då man har lite mer tid att piffa sin bowl och äta i lugn och ro. Nu när mörkret och kylan kommer tänker jag nog byta ut några smoothiwbowls mot värmande grötfrukostar, men än så länge håller jag fast i dessa vitaminbomber och äter kall smoothie med sked för glatta livet. Nedan bjuder jag på några favoritrecept, men det bästa med just smoothies är ju faktiskt att man kan ha i lite vad man önskar och vad man har hemma.

Smoothietips! Önskar du en tjockare, krämigare och mer glassliknande smoothie? Ta då för vana att skiva upp övermogna bananer tunt och frysa in dessa i exempelvis plastpåsar. Använd sedan de frysta bananskivorna när du mixar din smoothie. Ju mer frysta ingredienser smoothien innehåller desto tjockare blir konsistensen.

 

Grön smoothie:
1/2 banan
1-2 nävar bladspenat
1 dl fryst, hackad mango
3 dl naturell yoghurt
1 tsk pressad citron

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smoothie. Toppa med exempelvis granola, kokos, chiafrön, linfrön, frukt och bär.

 

Bärsmoothie:
1/2 banan
1dl frysta blåbär
1 dl frysta hallon
3 dl naturell yoghurt

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smoothie. Toppa med exempelvis granola, kokos, chiafrön, linfrön, frukt och bär.

 

Jordgubb & Apelsin:
1/2 banan
1-2dl frysta jordgubbar
1 dl apelsinjuice
2 dl naturell yoghurt

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smoothie. Toppa med exempelvis granola, kokos, chiafrön, linfrön, frukt och bär.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.