Det årliga julbordet på Brygghuset i Fiskebäckskil


 

Men oj vilken fantastisk dag jag hade igår! Vid lunchtid så kom härligaste Skövde-gänget hit i from av Linn, Mikael, Emelie och Markus och vi startade dagen tillsammans med lunch, kaffe och småkakor hemma hos mig. Sedan tog vi oss ut på en promenad i solen innan vi åkte tillbaka hem till mig för att förbereda oss inför kvällens julbord. Och vi rasslade upp oss, spelade sällskapsspel, drack bubbel i fina glas och låg dubbelvikta av skratt. Strax innan vi skulle åka gjorde Johan oss sällskap och vi var ett glatt gäng som sedan åkte iväg till Brygghuset i Fiskebäckskil för det årliga julbordet. Vi har ätit julbord där de senaste 6 åren och jag kan inte tänka mig att äta julbord någon annanstans. Herrejäklar så bra det är på Brygghuset. Personalen är trevlig, miljön supermysig, maten bortom denna värld (galet gott!) och det mesta serveras också i små portionsstorlekar vilket gör det hela väldigt trevligt. Avskyr julbord där man går o hämtar mat från stora kantiner och får känslan av att slungas tillbaka till skolmatsalen. Nej usch! På Brygghuset är allt verkligen i toppklass och även om det kostar därefter så är det värt varenda krona.

Vi? Vi skålade och åt… ja mest åt. Vi var 6st matälskande människor på plats så det fanns inte mycket utrymme för dryck när 120% av vårt fokus låg på maten. Och vi siktade på att (enligt tradition) äta 7 tallrikar på julbordet och även om Markus var den enda som lyckades med detta gjorde vi andra ett tappert försök och hamnade på 4-5 tallrikar var. Alltså det är så sinnessjukt gott! Efteråt kunde vi dock nästan rullat hem så denna vecka som kommer tror jag att jag håller mig till vegetariskt och äter sallader, haha. Men ja, julbord alltså tillsammans med favoriter – finns det något härligare att göra i december?

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *