Stallmästaregården – del 1.


 

Förra helgen spenderade ju jag och syrran i Stockholm där jag bjöd med henne på en miniweekend! Linn ska ju bli tvåbarnsmamma senare i vår och jag ville passa på att kidnappa henne för lite syskontid innan 100% av hennes liv kommer bestå av blöjbyten, lämning på dagis och ammande (haha). Jag älskar ju att bo på hotell och varvar gärna mina favorithotell med nya varianter (som också oftast kommer till att hamna på min favoritlista). Precis så var det med STALLMÄSTAREGÅRDEN. Detta 4-stjärniga hotell ligger beläget vackert vid Hagaparken och har faktiskt funnits sedan 1600-talet vilket märks på de pampiga lokalerna som andas svensk historia i finaste skick.

Vi checkade in på tidig eftermiddag och fick nyckeln till vårt magiska rum som var uppdelat i två våningar – HUR coolt?! Älskar kreativa lösningar på rum och gärna rum i olika nivåer – det skapar en så härlig rymd. Vi checkade in och gjorde oss hemmastadda och packade upp väskorna innan det var dags att ge sig ut en sväng på stan igen. Tog 2:ans buss som gick väldigt smidigt från Stallmästaregården in till Östermalm där vi shoppade på Biblioteksgatan och drack drinkar på Pas D’Art. När sedan solen hade gått ner tog vi bussen tillbaka för att bänka oss för middag. Och alltså – Herregud vilken middag! Vi valde att slå på stort och satsa på 2-rätters middag med både förrätt och varmrätt (hade vi inte varit så mätta hade jag gärna också sneglat på dessertmenyn som sägs vara fantastisk). Men 2-rätters gick inte av för hackor det heller och till förrätt åt jag löjrom och syrran hummersoppa. Sedan fortsatte vi på fisk-spåret och till varmrätt åt jag torsk och syrran röding. Till detta drack vi en alkoholfri mousserande äppelmust som var vansinnigt god och passade väldigt bra till just fisk.

När vi sedan var mätta och belåtna rullade vi upp på rummen och kröp ner i den sköna dubbelsängen. En av fördelarna med att äta middag på just hotellet är att du har i princip krypavstånd till sängen efteråt. Morgonen efter njöt vi av en magisk hotellfrukost och mer häng i vårt vackra rum. Men det får ni se i ett annat inlägg, annars är risken att ni drunknar i bilder, haha. Puss!

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *