Pollen eller corona?


 

Hej hej hallå på er! Nynnade på Kents populära låt FF (….”en skymt av sol, en doft av vår”) när jag cyklade till jobbet imorse och blev bländad av morgonsolen och kände den signifikativa doften av vår (torr asfalt, dagg och grönska). Älskar våren! Samtidigt så är ju också vår = pollensäsong och jag har i ungefär 1 veckas tid känt av min pollenallergi. Även om jag äter receptbelagda tabletter är det som om ingenting hjälper. Än så länge är pollenallergin ganska mild och jag har enbart torra ögon, kittlande och rinnande näsa och svid i halsen. Speciellt på morgonen. Vet att jag borde tvätta håret varje kväll då mycket av dagens pollen fastnar i håret men jag orkar verkligen inte. Att tvätta håret, torka och styla tar ju en mindre evighet och hamnar ganska högt upp på min lista över saker jag tycker är fasansfullt tråkigt. Så nej, jag går och lägger mig med pollen i håret och får istället ta smällen morgonen efter. Om det är värt det? Kanske.

Kan inte låta bli att tänka mig hysterin nu som kommer ske gällande sambandet mellan pollenallergi och corona. Haha ser verkligen framför mig strömmen med telefonsamtal som kommer komma in till 1177 med frågan; Har jag pollen eller corona? Det kommer inte vara nådigt. Som ”tur” är har jag ju haft min pollenallergi i 15 års tid och kan känna skillnad på symptom, men jösses vad jag tror det kommer skapa kaos när varenda kotte inom loppet av några veckor kommer gå runt och nysa på stan. Spännande, minst sagt.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *