Kalasgod rabarberpaj med citronskal, sirap och flingsalt.


 

Alltså wow, wow, wow vilken rabarberpaj jag gjorde igår! Vi var sugna på lite kvällsfika så vi bryggde en kanna kaffe och så bakade jag rabarberpaj. Fick ett tips av syrrans kompis Martina att blanda i lite citronskal, sirap och flingsalt i rabarberpajen och HERREGUD så gott det blev! Kombinationen av citron och rabarber smakade som rabarberlemonad och tillsammans med söt deg var det fest för smaklökarna. Alltså, jösses! Utöver smaksensationen så är denna smulpaj busenkel att göra så vill ni imponera på vännerna, familjen eller partnern så baka för tusan denna, ni kommer inte bli besvikna. Jag och M slevade i oss hela (japp, ni läste rätt – hela) pajen igår kväll och bara tanken av den får det att vattnas i munnen på mig nu igen och jag är sugen på att kvällsfika ytterligare någon dag denna vecka. Men jag ska försöka hålla mig till helgen…

Hur som helst, receptet var det ja. Det kommer här:

Till 1 rabarberpaj:
ca 5 stjälkar rabarber (skalade och skivade)
rivet skal från 1 citron
3 msk strösocker

125 g rumsvarmt smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt

Börja med att sätta ugnen på 220 grader. Lägg sedan den skivade rabarbern i en pajform och strö över 3 msk strösocker och det rivna citronskalet. Blanda sedan ihop degen bestående av smör, mjöl, havregryn och socker tills de blivit en smulig deg. fördela sedan smuldegen över rabarbern och avsluta med att ringla över sirap och lite flingsalt. Grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter tills den blivit gyllenbrun och rabarbern blivit mjuk. Servera med vaniljsås eller vaniljglass och drick kaffe, lemonad eller bubbel till.

Tänk så festligt att bjuda in till fika i trädgården och servera rabarberpaj och bubbel?! Kan absolut inte tänka mig något som är festligare än det.

 

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Kalasgod rabarberpaj med citronskal, sirap och flingsalt.

  1. Hej!
    Vad är det för snygg beige klänning du har på dig överst till vänster på din header???
    Ha en fin dag!
    /Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *