Dofter, färger, ljus – Livets trio.


 

Alltså, kan vi ta några minuter åt att prata om dofterna som huserar ute i naturen just nu? Är det bara jag som lägger märke till dem eller är vi fler som är lika doft-tokiga? Jag försöker varje kväll ta en liten kvällspromenad och när bruset från staden lagt sig och solen står lågt på himlen känner man överallt doften av daggvått gräs, hägg och syrén. Personligen blir jag helt till mig av dofterna och under kvällspromenaden i söndags kväll skrek jag upphetsat till M ”Känner du HUR gott det doftar?!” säkert var 3:e minut när vi gick genom ett hav av blommande hägg. Han kunde förmodligen inte bry sig mindre och statistik som visar på att män har sämre luktsinne än kvinnor liksom bevisade min teori – att det är merparten kvinnor som blir helt till sig i trasorna av väldoftande hägg, syrén, jasmin eller annat som doftar sommaräng. Jag ger mig dock inte i första laget och plockade in några kvistar hägg som jag lämnade hos M, tids nog ska han nog också bli lika förälskad i doften som jag, hehe.

Är ni fler där ute som liksom får en bubblande känsla i mage av lycka bara utav dessa dofter? Eller är jag knäpp?

Både jag och min syster och jag är så lika där och jag vet att vi fått egenskapen av vår mamma som är precis lika dan och lärde oss tidigt att se och känna de små sakerna för njutning. Vet inte HUR många gånger syrrans kille tröttnat på henne när hon varje kväll utbrister ”Ser du hur ljust det är ute fast klockan är 20.30!?” eller ”Kolla vad grönt det blivit i träden!”. Små saker som jag/vi verkligen lägger märke till och som bidrar till glittrande ögon och mjuka leenden som sprider sig över helt ansiktet. Dofter, färger, ljus. Livets trio och just nu börjar årstiden då dessa har fest varje dag. Lycka!

 

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Dofter, färger, ljus – Livets trio.

  1. Haha…det låter som jag när jag försöker dra med min sambo i dofterna och ljuset och grönskan och han säger bara att han har dåligt luktsinne typ!

  2. Stämmer fint, kan också utbrista min glädje över fina blommande träd, dofter, söta killingar och som igår, Gökens *ko-ko*. Skulle kunnat ha prata om den där göken hela skogspromenaden igår kväll då vi hörde honom ett flertal gånger. Men jag kände inte det där *genuina intresset tillbaka* så jag sa att det är nog ett genetiskt intresse, min farmor gillade också göken på våren. Sen när vi kom hem och satt i spabadet kom den gamla dängan över mig ”när lillan kom till jorden, det var i maj när göken gol….” Ha ha….tur att vi ändå är olika 🙂
    Ha en fantastisk dag Anna och se till att dra i dig dofterna!

    1. Haha åh tack snälla för att du delade med dig, skrattade högt där! Älskar att du också är en sådan person som ser det lilla i livet och uppskattar det – bästa ju 🙂
      Jag ska insupa dofterna så mycket jag kan nu och hoppas du har möjlighet att göra detsamma 🙂

  3. Känner precis som du! Ang ditt pajrecept häromdagen kan jag bara tipsa om att det är väldigt gott med fling salt i smul degen även till höstens äppelpaj. Tommy Myllmäkkis recept är galet gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *