Staycation – 24 timmar på Upper House.

Hotellvistelser  är tamigtusan det bästa jag vet. Att unna sig lite lyx i tillvaron i form av att checka in i ett vackert rum, sparka av sig skorna och se fram emot några timmars avkoppling är oslagbart och sedan vakna upp bland fluffiga lakan och äta hotellfrukost är pricken över i:et. Precis detta gjorde vi under fredag-lördag när vi checkade in på 5-stjärniga UPPER HOUSE för lite lyx i dessa tider. Låt oss ta en titt på hur det såg ut.

Solen stod högt på himlen och molnen som täckt Göteborg under förmiddagen hade skingrat sig lagom tills vi åkte upp till våning 25 och checkade in på Upper House. I väntan på incheckningen blev vi serverade iskall lemonad med lime- & mynta och vi tog oss sedan till vårt rum och klev in i ett rum som badade i ljus och hade den mest magiskt utsikt vi hade skådat. Herregud så vackert. Jag gick loss med kameran innan vi bytte om till badkläder, badrock och tofflor och tassade iväg till deras SPA. Vistelsen till ära hade jag köpt en ny bikini (från H&M) och kände mig mycket rivig i min leopardmönstrade stass. Älskar leopardmönster! Hade även överraskat M med nya badbyxor (även dessa från H&M).

SPA-avdelningen på Upper House är så himla fräsch! För det första så badar SPA:t i ljus då de enorma fönsterna släpper in rikliga mängder av det efterlängtade ljuset och utsikten är magisk. Avdelningen är också precis lagom stor och i dessa coronatider var det ju heller inte mycket folk på SPA:t vilket kändes ganska skönt. 2 varma pooler inomhus tillsammans med den häftiga utomhuspoolen, kallduschar, vilobäddar, bastu, ångbastu och Hamam-bad utgör SPA:t och vi spenderade drygt 2 timmar här (kunde absolut stannat längre, men vi hade en middagsbokning inbokat som vi ville hinna göra oss i ordning inför). Det bästa? Utomhuspoolen och Hamam-badet där vi låg på en uppvärmd stenhäll och skrubbade oss babylena med SPA-kit:et som man får när man checkar in. Kände mig som en ny människa efteråt! Vi mumsade också på frukt och drack tranbärsjuice mellan varven – viktigt att dricka mycket vätska när man SPA:ar för att inte bli alldeles dåsig. 2 timmar senare tog vi hissen tillbaka till rummet och gjorde oss i ordning för middag.

Covid-19 har ju satt sina spår hos de flesta hotell och en av åtgärderna på Upper House var att deras egen restaurang höll stängt och de hänvisade alla gäster istället till ”granntornet” och Heaven23. Vi rasslade upp oss i nyinköpta kläder (så tok-kär i min nya klänning, som ni finner HÄR) och sedan tog vi oss till restaurangen där vi fick ett bord med grym utsikt, fantastiskt ljus och sedan kunde festen med 4-rätters meny och lika många glas vin börja. Herregud så trevligt det är med restaurangbesök alltså. Och vinpaket, livets grej. Vi blev serverade löjrom, råbiff, vedeldsbakad fjällröding och sedan jordgubbssorbet med rabarberkompott, yuzu-kräm och maräng. Allt detta mumsade vi i oss medan vi utbrast ”herregud så gott” mellan varje tugga och avhandlade ämnen så som resor, husköp, anekdoter från poddar och tidigare restaurangbesök. En så himla, himla härlig kväll som jag typ aldrig ville skulle ta slut. Men att avsluta den i skönaste hotellsängen gick ju inte direkt av för hackor.

Vaknade av ljus som badade in i rummet och trots den 4-rätters middagen kvällen innan var vi extremt sugna på hotellfrukost. Så vi tog oss upp till restaurangen för att njuta av typ Sveriges bästa hotellfrukost. Frukosten serverades i á la carte-format och herregud så lyxigt att få in en meny och kunna välja och vraka vad man vill och sedan bli serverad vid bordet. Förstår att det såklart krävs extra personal för det men i dessa tider kändes det både hygieniskt och elegant. Vi beställde in typ allt vi var sugna på och satt länge, länge och mumsade havregrynsgröt, surdegsbröd, fruktsallad och drack egenpressade juicer och kaffe medan vi spanade ut över staden. Stora fönster ger en sådan herre-på-täppan-känsla som jag verkligen gillar (haha undra vad det säger om mig?!). När vi sedan var mätta och belåtna var det dags att checka ut, lyckliga över nästan 24h med 5-stjärnig lyx.

 

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Staycation – 24 timmar på Upper House.

    1. Ja, verkligen ett fantastiskt hotell 🙂 Hoppas du får möjlighet att besöka det någon dag. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *