I annonssamarbete med julbordsmäklarna

Dags att prata julbord.


 

Okej, jag veeeet att jag kan låta som en galen människa nu. Om några veckor är det midsommar, semester, sol, bad, glass i stora lass och aperol spritz på soliga balkonger. Men hur knäpp jag än låter och hur långt det än kan tyckas vara till jul så är det ändå hög tid att prata julbord. ”Va, julbord?” tänker ni och vill helst förtränga att det kommer komma kallare månader och bara fokusera på gröna, glassiga sommardagar. Men jo – julbord.  De allra populäraste julborden blir fullbokade flera månader i förväg så av den anledningen är det verkligen på tiden att ni sonderar terrängen för att finna de allra smaskigaste julborden.

 

Och ja… I och med coronakrisen känns det på något sätt också enklare att planera för något som kommer ske 6 månader framåt i tiden än 1 vecka framåt. Den närmsta framtiden är ju så oviss och vi vet inte om vi kan dra ihop vårt stora vänskapsgäng för att gå ut och dricka drinkar eller resa till storstäderna för fantastiska weekends. Men om 6 månader? Ja då får vi för guds skull hoppas att allt är ”som vanligt” igen och vi kan känna oss lika fria som de fria fåglar vi föddes till.

För min del har jag i många år haft svårt att finna det perfekta julbordet. Nu har jag hittat en trogen favorit som jag besökt de sista åren, men jag vill gärna komplettera med ett nytt ställe, för enligt mig finns det inget trevligare i december än att rassla upp sig till tänderna och ta med vännerna eller kärleken för att gå ut och äta julbord. Många gånger har jag åkt på fällan och bokat ”första bästa” julbordet jag kommit över i någon tidningsannons eller sociala medier men blivit besviken gång på gång. Personligen ställer jag väldigt höga krav på just julborden och brukar alltid gå efter en checklista som typ ser ut som den nedan.

 

Hur är lokalen? Vill gärna ha en lokal där interiör och/eller utsikt golvar mig lika mycket som maten. Nej tack till stora matsalar med uppställda långbord och pappersdukar!
Hur är maten presenterad? På bufféer av olika slag kan man lätt få känsla av skolmatsal. Värsta som finns är ju att sleva upp Janssons Frestelse eller prinskorvar ur uppställda kantiner i vattenbad (spyr bara av själva tanken). Vill ha fina presentationer och uppläggningar och gärna på små fat och/eller skålar så serveringspersonalen kan fylla på med jämna mellanrum så att maten alltid är fräsch.
Vad finns på buffén? För egen del så lägger jag stort fokus på det kalla på buffén. Sill, lax, röror, kallskuret, skaldjur och annat hamnar högst upp på min lista och här ska det vara HEMLAGAT och med finess! Gärna ska det vara uppskuret i små portionsbitar också så att man enkelt kan ta lite av varje. En spännande dessertbuffé måste också finnas. Nej tack till stora skålar ris á la malta och skumtomtar. Blä!
På vad serveras maten? Många restauranger gör misstaget att använda något tråkigt, vitt basporslin till bufféer. Plus i kanten får restaurangen om exempelvis man får äta på fint stengods. Det höjer upplevelsen!
Finns underhållning? För egen del så är sällskapet och maten det viktigaste för mig och jag undviker gärna tillställningar med underhållning, men kanske ser det annorlunda ut för dig?
Vad kostar det? Det är inte alltid priset avslöjar om det är ett bra julbord eller inte, men visst är det så att jag hellre går på ett julbord som kostar 695kr/person än 295kr…

 

Checklistan ovan? Ja den är bra, men den är ju oanvändbar om den inte kan appliceras på något… Jag är därför OERHÖRT glad över att jag fått en ny samarbetspartner på bloggen som heter JULBORDSMÄKLARNA! Deras tjänst har länge funnits där de förmedlat julbord i Stockholm, men nu även spridit sig till andra storstäder i Sverige. På Julbordsmäklarna.se samlar dem de allra bästa julborden och här kan man via en smidig filtrering välja exempelvis stad, prisnivå, typ av lokal, typ av mat och så vidare. Alltså förstår ni HUR bra detta är?!? Herregud vad det underlättar för en foodie som mig som är lite, jaa… kräsen när det kommer till mina julbord. Här kan jag sondera terrängen rejält och hitta exakt det julbord som passar mig och mina vänner bäst – så himla, himla smidigt.

Tjänsten är helt kostnadsfri och du bokar ditt julbord via julbordsmäklarna.se och får sedan en bekräftelse av restaurangen när ditt sällskap är inbokat. Magiskt så enkelt det är! Jag ska (trots rådande sommartider) gå in redan nu och filtrera fram 2020 års bästa julbord i Göteborg – inte en dag för tidigt, om du frågar mig.

 

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Dags att prata julbord.

 1. Låter bra med julbord, fast det är ju lite tidigt 🙂
  Din ring oj vad jag vill ha, eller i alla fall veta var den kommer ifrån.
  Mycket vacker är den.
  Ha det så bra.
  Kram Stina

  1. Ja, känns nästan overkligt tidigt o börja kika på julbord redan nu, men många bra blir fullbokade snabbt 😉
   Tack, ringen fick jag av mamma i födelsedagspresent och det är märket PILGRIM på den 🙂 Kram!

   1. Pilgrim härligt dom har så mycket fint, är ju Danskt så hittar man inte här hemma då åker man över.
    Men men det lär dröja som det ser ut nu för tiden.
    Ha det så bra/Kram Stina

 2. Har du testat julbordet på Salt och Sill på Klädesholmen? Är du som jag mest för det kalla och kanske framför allt sillen och laxen och allt det där, så testa. HELT grymt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *