Doften som påminner om skolavslutning.


 

Nu när häggen och syrenen stått o full blom har jag likt en inbrottstjuv smugit runt vid skymningen eller tidig morgon och plockat med mig lite kvistar in. Har inte gått bananas på någons tomt utan mer plockat på allmänna platser och stigar och då det antagligen ligger ligger i gråzonen för vad allemansrätten tillåter (haha) så har jag gjort det lite i smyg. Men herregud så värt det är. Några kvistar på balkongen gör att jag möts av känslan av skolavslutning varje gång jag öppnar balkongdörren på morgonen och den solvarma, blommiga doften slår emot mig. Att det påminner mig så mycket om just skolavslutning är för att när vi var små blommade alltid syrenen lagom till skolavslutning och denna morgon ställde mamma alltid upp mig, syrran och vår bästa kompis (och granne) Sarah nedanför trädgårdens stora syrenbuske för att ta det årliga skolavslutningsfotot. Där stod vi, uppklädda i någon klänning, i det daggvåta gräset och med doften från den blommande syrenen fick vi morgonens solstrålar i ögonen medan mamma ropade ”smile” bakom kameran. Och i magen pirrade det av förväntan och lycka inför sommarlovet. 10 soliga veckor att spendera med kompisar, sol, bad och glass och den där stunden i kyrkan tillsammans med de andra klasskamraterna när vi sjöng ”Den blomstertid nu kommer” kommer för alltid vara en av de bästa stunderna i mitt liv. Fan, kan bli tårögd bara jag tänker på det.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.