Pastafabriken.


 

Under vår Skånetripp och roadtrip genom Österlen så var ett utav stoppen givet från början. Vi skulle till PASTAFABRIKEN. Denna FANTASTISKA restaurang på Österlen i den minsta av små byar är otroligt populär och har seglat upp på mångas önskemål när det kommer till lunch eller middag. Vi hade förstått hypen redan innan vi åkte iväg och hade bokat bord flera dagar i förväg (ett måste om man vill vara säker på att få plats oavsett lunch eller middag). Och mycket riktigt, när vi kom dit för lunch stod stora skyltar med meddelandet ”fullbokat” utanför och vi kände oss himla nöjda över att ha bokat bord i tid.

 

 

Pastafabriken är ett så himla trevligt ställe. Uteserveringen på grus och med segeldukar över taken påminner om utomlands och inomhus är väggarna målade i jordnära färger i spännande mönster. Utöver restaurangen finns här också en liten butik där man kan köpa med sig pasta, bröd, olivolja och annat gott hem. Och så finns ju självklart också fabriken – den lilla fabriken där de knådar pasta för glatta livet som sedan säljs både i butiken och som fantastiska anrättningar i restaurangen.

 

 

Vi? Vi slog oss ned på uteserveringen och beställde deras handgjorda Tortelloni på Bertevete fylld med ricotta, citron & svartpeppar. Detta serverades med brynt salviasmör och lagrad parmesan. Och alltså – HERREGUD. Utan överdrift var detta den bästa pastan jag ätit i Sverige, helt utan tvekan. Så sinnessjukt gott!

Vi slickade tallrikarna rena innan vi drack upp det sista av äppelmusten, köpte med oss lite pasta hem och tog sedan sikte på caféet Olof Viktors där vi som efterrätt beställde både kaffe och morotskaka. Den perfekta avslutningen på en magisk middag. Längtar redan tillbaka till Pastafabriken.

 

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Pastafabriken.

  1. Låter fantastiskt, att hitta smultronställen för att äta och fika gott är underbart.
    Lagade själv ”ravioli”, om än inte så snygga som dom du har på tallriken där, i fredags. Gjorde en fyllning på päron, shalottenlök, vitlök, Ricotta, Gorgonzola och Parmesan. Serverades tillsammans med brynt salviasmör, hackade valnötter och citronzest…..alltså……satt mest och hummade vid matbordet 🙂 Ha en fin dag!

    1. Ååh jösses så gott det låter! Duktig du är som gör egen pasta – det får bli nästa steg för mig 🙂 Ska kopiera ingredienserna rakt av, lät ju supersmarrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *