Vänner & Cocktails

Topp & Väska – Från SOUL (länk) / Kjol från Chiquelle / Hatt från Hatshop.se och gamla boots från Rieker

 

God morgon söndag! Såhär såg jag ut i fredags då det vankades cocktails, grill och spelkväll hemma hos bästa Emilie. Hade en så sjukt trevlig kväll (kom inte i säng förrän typ kl 02.30 och det händer inte alltför ofta kan jag säga, haha). Vi inledde i alla fall kvällen med charkisar och så började vi med våra cocktails (här dog kamerabatteriet så fick tyvärr inte bilder på alla cocktails och vår trevliga kväll). Vi ansvarade i alla fall alla för varsin cocktail och sedan fick dessa betygsättas efter smak, utseende och nyskapande. Mycket kul! Vill definitivt bli bättre på drinkar och herregud så goda cocktails vi drack! Och så grillade vi burgare, åt hallonpaj, spelade spel och diskuterade allt från filmer, sport, personligheter och mat – älskar mina vänner!

Igår hade jag en dag hemma själv (M åkte tillfälligt tillbaka till Göteborg för att spela match) och jag tog en långpromenad med Emilie och myste sedan hemma med att äta äppelpaj och rensa mina garderober. Vill sälja en hel del plagg och kommer i så fall säga till vart/när det händer. Idag har jag ätit långfrukost på balkongen i solen och om en stund ska vi dra bort och spela paddel. Så himla kul! Vad gör ni idag?

 

För er som vill göra ”min” cocktail så kommer receptet här. Till 1 cocktail behöver du:
4cl gin
3cl contreau
2cl sockerlag med timjan (se separat recept längre ner)
2cl pressad citron
1 tsk äggvita (till 4 drinkar kan du använda äggvita från 1 ägg)
Is
Björnbär + timjan till garnering (jag använde en vanlig grillpinne som cocktailpinne)

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka några sekunder tills äggvitan blivit skummig och isen kylt ner de övriga råvarorna. Häll upp i glas och toppa med björnbär + timjan.

Sockerlag med timjan
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 knippe timjan

Lägg ingredienserna i en kastrull och låt koka tills sockret löst sig. Ställ sedan svalt för att kallna. Timjan kan du byta ut mot andra örter också (rosmarin är till exempel supergott).

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *