Middag på stan.

// På en folktom spårvagn in till stan. // 

 

I lördags kände vi för att fira lite så jag och Marius bokade bord på bästa Taverna Averna i stan. Vet att det är lite skambelagt att gå ut och äta på restaurang i dessa tider, men jag tycker verkligen att om man är helt frisk (vilket vi båda är) så kan man gå ut och käka och samtidigt stödja några av restauranger som så många andra branscher lider ekonomiskt under pandemin. Och på restaurangen hade de gjort det så himla fint med utspridda middagsgäster (tror närmsta sällskapet satt ca 2m från oss) och dessutom hade de handsprit utställt både i entrén på restaurangen och självklart även inne på toaletterna. Så det kändes inte det minsta riskabelt att befinna sig på restaurangen, snarare tvärtom. Visst kan man ju också beställa hem mat, det är kanske bästa alternativet för att både stödja restaurangerna OCH inte mingla loss på stan. Men vi båda behövde komma ut från lägenheten lite och jag ville klä upp mig och fira. Så vi gick ut. Och det var ju inte tal om någon berusad, sen kväll där vi stod som packade sillar på någon nattklubb. Nej. Vi kom till restaurangen, beställde in mat, diskuterade livet och pratade och skrattade innan vi tog spårvagnen hem ca 2h senare. Perfekt!

 

// Ett glas rött och en whisky sour innan maten. Älskar fördrink! //

// Burrata med tomater och svamp. Skulle kunna äta burrata minst 1 gång i veckan, så galet gott! //

 

Och vi åt så himla god mat! Marius beställde in en drink och jag ett glas vin, sedan delade vi på en burrata med tomater och svamp och åt nybakt bröd med franskt smör till. Alltså himmel så gott! Till varmrätt åt jag sedan en av mina favoriträtter; torskrygg med brynt smör, pepparrot, färska räkor, dill och kokt potatis. My oh my! Bad om extra pepparrot och slickade i princip tallriken efteråt, så galet gott. Hade planer på att beställa in efterrätt men efter både en krämig burrata och typ 2dl brynt smör så var jag väldigt mätt kan jag lova. Efter varmrätten satt vi kvar ett tag och spanade på folk och avverkade mängder av roliga samtalsämnen. Tycker alltid det är uppfriskande för en relation att gå ut och äta lite då och då. Man tar upp helt andra samtalsämnen när man byter miljö än om man hade suttit i mjukiskläder hemma i soffan. Hemma kan det ju lätt bli så att man diskuterar det vanliga; hur veckan ser ut, om något nytt har hänt och planera dagarna framåt. Livet hemma rullar liksom på och därför tror jag att jag tycker det är extra kul att klä upp sig och byta miljö, för då får hjärnan lite nytändning och efter en middag på stan blir jag superpepp på livet. Vi fick ju också väldigt uppfriskande nyheter kring presidentvalet i USA under middagen också, det gjorde ju det hela även bättre.

 

// Torskrygg med pepparrot och brynt smör. Livets maträtt. //

// Älskar lokalerna och inredningen på Taverna Averna. Vill alltid förvandla varje vägg i hemmet till en tavelvägg efter ett besök där. Och ja, ni ser ju – inte direkt ”trångt” med folk, så det kändes fint att gå ut och stödja restaurangen samtidigt som man var noga med att hålla avstånd. //

// Nöjd tjej på väg hem. //

 

Så ja, i lördags gick vi ut på stan. För att fira, få miljöombyte men ändå vara noga med hygien och restriktioner. Vi gjorde det bästa av den märkliga situation vi lever i, helt enkelt.

 

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Middag på stan.

 1. Ja, det är ju tomt på spårvagnar och restauranger för att de flesta tar ansvar, tänker jag. Beställ hem maten ist. Man kanske inte ska lägga upp såna här inlägg, det är provocerande och frustrerande att vissa tycker sig ha särskilda skäl att göra vad DE vill. Ditt skäl är ju skrattretande, bättre samtalsämnen på restaurang? Min man och jag har genom våra 20 år tillsammans (inklusive småbarnsåren) kunnat sitta på soffan eller vid köksbordet och prata om allt. Man kan även klä upp sig hemma om man vill. Pandemin är på allvar, alla måste ta ansvar.

  1. Hej,
   Tack för din kommentar och din åsikt är naturligtvis viktig i sammanhanget. Dock följer jag de restriktioner som finns just nu och anser inte att något fel har gjorts. Skulle restriktionerna ändras och säga att det är FÖRBJUDET att gå ut och äta skulle jag naturligtvis inte göra det. Vill återigen påpeka att pandemin SKA tas på allvar, men med det sagt så följer jag rådande restriktioner och jag anser att det är betydligt värre att gå och handla i matbutiken (där folk bokstavligt talat går på varandra) än att sitta på en folktom spårvagn och glest bokat restaurang. Vill återigen påpeka att både jag och mitt sällskap för kvällen är friska och följer rådande restriktioner kring handhygien och avstånd.

 2. Maten såg gudomlig ut Anna, trots rådande pandemi så är jag av åsikten att vi inte kan sluta ”leva”. Det är också många näringsidkare som vi vill ska överleva detta. Jag beställer vår mat på coop online och hämtar sedan maten med bil utanför affären. Är jag tvungen att gå in i affären är jag noga med att hålla avstånd till andra, andra är inte alltid lika noga. Jag har ett jobb där jag inte har jättestor möjlighet att jobba hemifrån men jag åker bil till jobbet, i somras blev det cykel. Jag tror att med sunt förnuft kommer vi väldigt långt. Nu är jag ganska säker på att jag redan haft Covid 19 i våras tillsammans med maken (som har påvisat antikroppar) och dottern som totalt tappade smak och lukt i april och ännu inte fått tillbaka detta till hur det var innan. Sen är det naturligtvis inte omöjligt att man drabbas igen.
  På fredag ska jag träffa mina ”gamla” gymnasietjejer på en AW hemma, visst är det så att det är lite tabubelagt men vi har alla diskuterat igenom detta och kommit fram till att så länge vi alla känner oss friska och inte har någon i vår direkta närhet som känner några symptom så träffas vi.
  Det finns så många människor som inte kan välja att hålla avstånd, tänker närmast på min egen dotter som både jobbar på restaurang och i en liten the- och kaffebutik.
  Vad vill jag då ha sagt med det här röriga inlägget? Jo, jag och familjen gör det vi kan på en nivå som känns bra för oss, att vi alla isolerar oss totalt är naturligtvis önskvärt men då har vi ingenting att komma tillbaka till efter det här.

  Önskar dig en fantastisk dag!

  1. Hej Camilla,

   Tusen tack för ditt inlägg och jag håller med dig i allt du skriver, svårt att ”sluta leva” när samhället ändå är såpass öppet som det är och vi inte befinner oss i lockdown. Visst ska vi hålla avstånd och avstå från att springa runt på IKEA och shoppa i folksamlingar i onödan. Men vid enstaka, utvalda tillfällen och om alla känner sig friska och håller sig till restriktionerna så kan jag tycka att i det läget vi befinner oss just nu är det sund förnuft som gäller och där man kan försöka stötta verksamheten och landets ekonomi utan att för den delen riskera andras hälsa.

   Ja, rörigt o formulera sig kring detta då man olyckligtvis kan trampa några på tårna. Men jag förstår hur du menar och håller med dig till fullo 🙂 Kram

 3. Mys!
  Din mat såg ju grym ut!!

  Ja det är blandade åsikter om vad & hur man ska leva nu. Men som du skriver, om restauranger gör allt för att anpassa, glesa ut osv & ni är friska & pigga så gör ni rätt!
  Men visst blir man kluven i allt! Dock sjukt provocerande de som åker till gekås eller stora shoppingställen nu.
  Men restaurangbesök tycker jag är ok!
  (Och jag hade t om ett fysiskt möte idag… på avstånd & mkt handsprit istället för handskak).
  Vi får bara hoppas det ger sig snart!

  (Hoppas du landat efter förra veckan!)
  Kram

  1. Hej fina!

   Ja, det är verkligen blandade (och starka) åsikter kring vad som gäller och inte. Men jag upplever, precis som du säger, att många restauranger sköter det oerhört snyggt och där kan jag då tycka att (om man är frisk och följer restriktionerna) det är OK att gå ut och äta. Det jag inte förstår är hur restauranger tvingas stänga medan varuhus som GeKås, IKEA och andra stora shoppingställen håller öppet. Lite dubbelmoral är det allt som pågår och jag tror det är därför det är så himla spridda åsikter just nu.

   Håller med dig och hoppas att det är ska snart vara över och att vi kan återgå till ett liv med mer social kontakt.

   Stor kram till dig och njut av helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *