Julen 2020: utomhustid, kallbad och massa god mat.

God fortsättning mina fina läsare! Har ni haft/har en mysig jul? Jag hoppas det. Julen i år har ju minst sagt sett annorlunda ut för oss alla och även om man haft turen att få vara frisk och ha möjlighet att umgås så har den inte sett ut som alla andra år. Vi körde en avskalad jul hemma hos Linn, Mikael, Tage och Ines i år och spenderade tid där från den 23:e till 25:e. Tänkte jag kör en liten sammanställning över de senaste dagarna, så häng med för nu kommer ett långt inlägg med massa bilder!

Den 23:e så packade vi in oss och allt vi skulle ha med oss i bilen och styrde hemåt mot familjen. Dagens höjdpunkt var helt klart klarblå himmel och solsken! I Göteborg har vi nog inte sett solen sedan i början av november så detta var SÅ välkommet! Förevigade det genom en story på Instagram.

När vi kommit fram så stod juldoppet på agendan och vi mötte upp pappa vid bryggan och taggade för dopp! Klarblå himmel och sol som värmde gjorde doppet till ett magiskt sådant. Trots ynka 5 grader i vattnet så var det förvånansvärt skönt! Stolt också över min badkruka till pojkvän som vågade sig på ett dopp! Också riktigt mysigt att se hur det under hela julhelgen kryllade av badsugna människor på bryggan. Corona har minst sagt gjort att fler umgås utomhus och kallbad verkar helt klart vara den nya trenden.

När vi kommit hem från badet så stannade pappa kvar och vi fick även sällskap av farmor och farfar (som jag inte sett på evigheter! Sist vi umgicks var förra julen(!). Vi hängde utomhus, delade ut lite julklappar, drack kaffe och åt hembakta kakor. Och så tog vi ikapp tid som saknats oss och fick några välbehövliga minuter tillsammans i denna pandemi.

På kvällen sedan så firade jag, M, Linn och Mikael uppesittarkväll genom att spela sällskapsspel, äta mängder av charkisar och även spela Bingolotto. Har ni inte testat sällskapsspelet HINT så kan jag varmt rekommendera det, herregud så rolig mix av aktiviteter. Småbarnsföräldrarna gick och lade sig strax efter 4:ans bingo medan jag och M stannade uppe lite till, förväntansfulla inför julafton.

Julafton och på morgonen väcktes jag och M av att mina småfavoriter (Tage och Ines) och Linn och Mikael kom in i rummet och önskade oss god jul! Ååh, så tacksam för att vi fick vara friska i jul och möjlighet att fira tillsammans. Efter grötfrukost så åkte grabbarna till gymmet medan jag, Linn och barnen tog oss ut på en långpromenad i solskenet. Så, så, så tacksam över vädret denna jul! Tack vädergudarna liksom för att ni gjorde pandemi-helvetes-julen till en lite ljusare tillställning ♥

Efter långpromenad så spenderade jag och Linn välförtjänta 20 minuter på husets övervåning och gjorde oss julfina inför jullunchen. Vi båda bar olika nyanser av rött dagen till ära och det var riktigt härligt att få klä upp sig lite, även om firandet var avskalat.

Vid lunch kom sedan bästa mamma på besök och vi dukade fram ett knytkalas bestående av julbordets alla favoriter. Det var helt perfekt och min första julmat för i år. Jösses så gott! Favoriterna hos mig är helt klart mammas Janssons Frestelse, omelett, stekt grönkål & brysselkål och sill. Mums, mums, mums! Till detta drack vi julmust och alkoholfritt bubbel och skålade in julen tillsammans!

Efter julmaten var det sedan dags för tomtens ankomst och Tage var i extas! Så himla kul att se den lilla människan förundrad över julen och trots att allt var nytt och spännande är han så himla snäll, artig och väluppfostrad. Så fint att se! Vi delade ut några paket som barnen fick öppna och sedan körde vi ett årligt julquiz, kaffe och hembakta kakor. Framåt kvällen åkte sedan mamma hem och efter barnen gått och lagt sig öppnade vi vuxna paket och åt mer chark och spelade olika spel. Så mysigt!

Juldagen innehöll långfrukost tillsammans och sedan gick vi ut på långpromenad i det fina vädret. Någon enstaka minusgrad och svagt solsken gjorde luften riktigt frisk och härlig och det blev en långpromenad vid Vättern och runt omkring mysiga Hjo. Utöver långpromenad fikade vi också på chokladpudding, spelade mera spel och kramades innan det var dags för mig och M att åka tillbaka till Göteborg och runda av julen för denna gång.

Och nu? Nu är vi alltså hemma i Göteborg igen. Har gått långpromenad även idag och ska lite senare baka bröd och packa upp alla fina julklappar vi fick. Känns alltid lite vemodigt och tomt efter att julen är över tycker jag, men nu är jag också pepp på att kasta ut granen och ladda för vår. Hoppas ni har en mysig jul och möjlighet till att varva ner och slappna av ♥

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Julen 2020: utomhustid, kallbad och massa god mat.

  1. God fortsättning!
    Tack för en härlig jul, alla bilderna och text var så roligt att läsa och titta.
    Kan man få lite bilder på julklapparna.
    Är så roligt och få se vad andra har fått.
    Kram Stina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *