Recept – Pasta med fänkål, zucchini, citron och burrata.


 

Så himla kul att flera av er var sugna på att ta del av recepten jag lagade förra helgen. Mat är ju som sagt vad min stora passion i livet och så kul att ni är fler som känner likadant och är sugna på att testa lite nya recept.

Först ut är detta KALASGODA recept på pasta med fänkål, zucchini, citron och burrata. Receptet har jag snott rakt av från Niclas Toumela (som var med i Sveriges Mästerkock) så kan inte alls ta åt mig äran för receptet men delar gärna det vidare. För det här var SÅÅÅ gott! Jag själv kan ha lite svårt för pastarätter som är för ”tunga” utan gillar istället lite rena och fräscha smaker. Och det här var en perfekt kombo av rena smaker och krämig burrata. Oj så gott alltså. Dessutom tog det inte mer än typ 15-20 minuter att tillaga och smakade verkligen festligt. Så perfekt middag till helgen!

 

 

Nåväl, slutsnackat för nu. Här kommer receptet:

Till 4 portioner behöver du:

Pasta (valfri sort)
0,5 dl olivolja
1/2 fänkål
1 vitlöksklyfta
1 citron
1/2 Zucchini
2 nävar bladspenat
12 salvia blad
Parmesanost
Salt och svartpeppar
2 st Burrata

Gör så här:
Börja med att skiva zucchinin i ca 0,5 cm tunna skivor och lägg på en tallrik. Strö lite salt över och låt stå i ca 10 minuter. Detta för att zucchinin ska släppa lite vätska och bli fastare i konsistensen när du sedan steker den.

Sätt under tiden igång pastavattnet och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen (ett tips från mig är att alltid koka 1-2 minuter kortare än vad som anges på förpackningen för perfekt al-dente-konsistens).

När zucchinin stått i ca 10 minuter torkar du av vätskan med lite hushållspapper. Riv skalet från citronen och lägg citronskalet åt sidan. Dela sedan citronen i 2 delar och lägg i stekpanna med snittytan nedåt och ”grilla” citronen tills den fått lite färg. Därefter plockar du bort citronen från stekpannan och lägger åt sidan.

Skiva sedan fänkålen tunt och fräs den i olivolja med zucchinin och hackad vitlök. Stek på medelvärme så inte vitlöken bränns (då smakar det beskt). Tillsätt efter 1-2 minuter finhackad salvia, citronskal och pressa över citronsaften från den grillade citronen. Smaka av med salt och peppar och låt steka i ca 4-5 minuter. Mot slutet adderar du spenatbladen.

Lägg sedan upp pasta på ett stort fat, lägg på grönsaksblandningen och toppa med finriven parmesan och burrata som du delat i två delar. Ringla över lite olivolja, strö på lite flingsalt och svartpeppar och hugg in.

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Recept – Pasta med fänkål, zucchini, citron och burrata.

  1. Grymt bra recept. Bra smakbild och lätt att få till en snygg uppläggning med den lite dekadenta halva burratan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *