Att känna pirret igen.

Under de sista tre veckorna har mitt totala fokus legat på jobb. Fyra magasin skulle skickas till tryck och då vi är en avsevärt mindre personalstyrka nu (pga varsel i och med pandemin) så fick jag och en kollega göra allt jobb. Två personer som fick göra 4 magasin på totalt 1048 sidor HELT själva. Det var första gången för oss båda och antalet timmar, svett och tårar vi lagt ner har inte varit nådiga. Och innan slutproduktionen av magasinen låg jag ju totalt avdäckad i kristallsjuka. Så av den anledningen har liksom inspirationen till bloggen varit noll, vilket jag tycker blir så himla tråkigt – jag älskar ju att blogga! Men ibland kommer livet emellan och då är det OKEJ.

Men nu? Nu är magasinen skickade till tryck och jag har fått en helg fylld av återhämtning. Och nu känner jag återigen pirret igen. Pirret över att få skriva av mig här och prata med er. Det är ju bland det bästa jag vet och efter att ha bloggat sedan 2007 så är ett liv utan bloggis otänkbart.

Så jag tänker att vi först blickar tillbaka på helgen som varit innan vi tar nya tag och blickar framåt. Häng med!

 

 

I fredags var jag ledig. Vi skickade in magasinen till tryck på torsdag kväll så jag unnade mig en hel dag ledigt. Jag tog en promenad i solen, gick igenom lite flyttlådor på vinden och drack kaffe. Himla trevligt (dock tog jag inte en enda bild inser jag…?). Senare på eftermiddagen när M slutat jobbet mötte vi i alla fall upp Madeleine & Gabriel för en långpromenad runt Stora Delsjön. Den 7,5 kilometer långa rundan har blivit vår favoritrunda och vi försöker så ofta vi kan få lite sällskap på promenaden och lyckan över att få träffa andra människor och få lite socialt utbyte är magiskt! Så vi promenerade runt sjön och tog ikapp tid som saknat oss.

 

 

Därefter åkte jag och M in till stan för att köpa med oss burgare hem. Så galet gott! Vi såg i vanlig ordning på programmet Bäst i Test innan vi stupade i säng.

 

 

På lördagen åkte M iväg på fotbollsträning på morgonen medan jag tog en långpromenad. Därefter möttes vi upp hemma och tog på oss lite finkläder och åkte in till stan. Åt kalasgod och fräsch lunch på Holy Greens innan vi lämnade in lite kläder för återvinning och åkte och handlade. Under eftermiddagen gjorde vi egen granola och städade lite hemma.

 

 

På kvällen sedan unnade vi oss lite hemma-SPA i form av långdusch och ansiktsmask. Haha HUR kan så många se coola ut i ansiktsmask medan jag alltid ser ut som någon hämtad ur en skräckfilm?

 

 

På tal om skräckfilm så såg vi en oerhört dålig sådan på Netflix medan vi åt middag på kvällen. Däremot drack jag en väldigt god citron-öl som jag köpte på Willys. Smakade exakt som den jag drack med Emelie i Kroatien för några år sedan. Ser fram emot denna en varm sommardag!

 

 

Söndagen sedan bjöd på god frukost hemma. Yoghurt med egengjord granola, bär och tahinisirap (kör bara 3msk tahini med 1 msk mörk sirap i mixern). Till det drack vi kaffe innan vi bakade kakor som vi sedan packade ner i en ryggsäck och promenerade bort till Axel och Martina. För 14 dagar sedan fick de en underbart söt liten dotter så vi promenerade dit för att säga grattis och spendera 2 timmar i solen utomhus med kaffe, kakor och tillsammanstid. Åh som jag tycker om dem! Sedan promenerade vi hem igen. Jag spelade in podd med syrran, lagade veganskt till middag (recept kommer) och önskade att det kunde vara helg några dagar till. Nåväl. Vi är inne i våren nu och om två veckor är det påsk. Längtar!

 

6 kommentarer till “Att känna pirret igen.

 1. Jag försöker hålla peppen uppe under vardagarna nu, men hemmajobb och allt (lika för alla) tar lite udden ur all positivism! Men – man lever ju lite för helgerna nu, utemys, god mat, extra allt deluxe i hemmabubblan… från barnens traditionsenliga fredagsmys som nu utökat till att bli både lördagsmys och söndagsmys… – tur man är ihärdig med morgon-pws och lite löpning annars hade det varit svårt att få på byxorna… 😉

  Så snygg kappa – var kommer den ifrån??

  Ha en fin vecka!!
  Kram

  1. Ja, man får verkligen bli duktig på helg-myset som du säger. Och ta tillvara på träningspassen för att fortfarande komma i sin klädstorlek, haha 😀 Låter i alla fall som ni hittat receptet för att ha det så bra som man kan i dessa tider 🙂

   Tusen tack, så roligt du gillar kappan! Denna köpte jag på Zara (dock förra året så tvivlar på att modellen finns kvar…)

   Kram och ha en riktigt fin onsdag!

 2. Åh, så hungrig jag blir när jag ser alla läckra matbilder! 🤗! Hoppas du hinner få lite vårsol även under arbetsveckan!☀️🌿☀️

  1. Så kul du gillar matbilderna &hearts: Försöker ta lite lunchpromenader och suger i mig så mycket solsken jag bara kan 🙂 Hoppas du har en fin vecka! Kram

  1. Haha tack så mycket ♥
   Tusen tack, så roligt du gillar kappan! Denna köpte jag på Zara (dock förra året så tvivlar på att modellen finns kvar…)

   Kram och ha en riktigt fin onsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg