Att fira våffeldagen (bättre sent än aldrig).


 

Tidigare i veckan var det ju våffeldagen och som ni säkert vet vid detta laget älskar jag att fira saker och våffeldagen är inget undantag. Så givetvis skulle vi göra våfflor! Och då jag på vardagarna helst äter så ”rent” jag kan och undviker socker så valde vi att skjuta upp våffeldagen och fira under helgen istället. Jag älskar ju kontrasterna av att äta mer hälsosamt på vardagarna och sedan under helgen äta prick det jag är sugen på. Det mår både min kropp och knopp allra bäst av.

 

 

Hur som helst. Våfflor stod på schemat och vi dammade av mitt gamla våffeljärn och satte igång. Dagen till ära hade vi lyxat till det och köpt hem lite färska bär (alltså HUR mycket längtar man inte till sommaren och att kunna frossa obehindrat i färska jordgubbar?). I alla fall. Färska bär, vaniljglass och bubbel fick göra våfflorna sällskap och jösses så gott det var!

Har ni ätit några våfflor i veckan tro? Jag tycker det är så himla gott och nästa gång är jag sugen på att göra lite matigare varianter. Kanske med gräddfil och löjrom som förrätt? Mums!

 

Åter till idag då. Det är söndag och dessutom sommartid. Haha jag glömmer alltid av vilken dag man ställer om klockorna så blir alltid lika förvirrad. Känns lite surt att man ”förlorat” en timme av dagen, men samtidigt är det SÅ skönt att kvällarna blir ljusare. Idag har vi i alla fall inte några planer men jag är sugen på en promenad och kanske även införskaffa ett par nya joggingskor (mina är över 1 år gamla och har till och med gått sönder, så känner att det är dags för nya). Vad gör ni idag?

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att fira våffeldagen (bättre sent än aldrig).

  1. Hej Anna, måste bara få ge dig ett tips! Ni som gillar livets goda och friluftsliv, köp ett våffeljärn för utomhusbruk. Köpte ett i höstas och våfflorna smakar gudomligt utomhus över öppen eld. Igår hade vi en mysdag med besök av svägerskan, svågern och deras tre små barn. Vi traskade ut i skogen till en grillplats där vi smaskade i oss grillad korv och nygräddade våfflor. Lyckligt lottade som vi är, får varje år löjrom i julklapp av svärmor, toppades våfflorna med rom, rödlök och créme fraiche. Den sista våfflan, den till kaffet, åts med sylt och grädde. Helglyx deluxe!
    Kram

    1. Men åååh vilken underbar utomhus-aktivitet! Lät ju helt fantastiskt och så himla lyxigt också med löjrom och kunna njuta av både våffla som huvudrätt och varmrätt då (salt och sött). Ska absolut spana in våffeljärn för utomhusbruk 😀 Kramar och tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.