Påskens brunch inspirerad av det franska köket.


 

Ni som lyssnar på vår podd (SNICKSNACKMEDSTORM) hörde i förra veckans avsnitt att jag och syrran drömde oss bort till och planerade påskens brunch som skulle vara inspirerad av vårens picknickar och det franska köket. Vi ville skapa en fräsch brunch med smaker och råvaror som vi älskar och som fick oss att känna det som om vi befann oss på den franska landsbygden och åt picknick på en rödrutig duk bland lavendelfälten. Och resultatet? Ja det ser ni här!

 

 

Både jag och syrran ÄLSKAR att piffa i köket och här ville vi verkligen gå all-in på temat och skapa en brunch med våra favoriter. På menyn stod följande:

– Smörgåsar gjorda på franskt lantbröd med ost, skinka, sallad och rädisor. Enkla smaker som med några enkla knep (bakplåtspapper och gjutsnöre) blev mycket piffiga och goda.

– En slags ”paj” på smördeg som vi toppade med creme fraiche, västerbottenost, färsk grön sparris och dill. SÅ god!!

– Fattiga riddare med färska bär och sirap.

– Croissanter

– Hembakt rulltårta med vispgrädde och konserverade persikor.

– Mängder av färsk frukt och färska bär.

– Äppelmust, iskallt rosévin och kaffe.

 

 

Livets brunch om ni frågar mig! Allt var så gott och fräscht. Älskar när man kan mumsa i sig hur mycket som helst utan att bli sådär tungt mätt. Detta var toppen! Och alltså, rosévinet från Golden Year var cirka hur gott som helst – tips till er som letar efter ett ljust rosévin. Detta finns hos Systembolagets beställningssortiment och jag ska definitivt beställa några fler flaskor till inför våren och sommarens festligheter.

 

2 kommentarer till “Påskens brunch inspirerad av det franska köket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg