Årets första sommarhelg.

Ooooh my god! Den här helgen?! Vet inte vart jag ska börja – för jösses så härlig den varit. 100% är det ju (såklart) tack vare vädret och jag blir så ofattbart lycklig av 20+ och sol så det är snudd på sinnessjukt. Är nog inte ensam om att tycka så – men OJ vad livet blir enklare när man vaknar till blå himmel, värme och solsken. Ska vi ta en titt på vad helgen innehöll? Häng med!

 

 

På fredag morgon vaknade jag till strålande solsken så jag studsade upp strax efter kl. 07.00 och tog på mig träningskläder. Sedan tog jag en morgonpromenad till favorit-bageriet Lilla Sur och köpte med mig deras surdegsbröd hem. NJÖT sedan av supergod frukost i form av färsk bröd, solmogen frukt och kaffe. Sedan plockade jag i ordning lite hemma innan jag tog mig iväg till gymmet.

Körde ett svettigt träningspass med överkropp i fokus innan jag åkte hem. Åt en snabb lunch och gjorde sedan en iskaffe som jag tog med ut i solen…. Eller ja. Det var min tanke i alla fall. Men när jag bredde ut picknick-filten rullade moln in och på prick 3 minuter hade det gått från klarblå himmel till helt igenmulet. Haha så jag gick in igen och redigerade veckans poddavsnitt istället. Lagom till M kom hem från jobbet hade det i alla fall spruckit upp igen och vi promenerade bort och köpte glass.

 

 

Årets första i strut och SOM jag njöt. Smakerna föll på blåbär samt saffran+honung. Supergott! Jag är ju ingen choklad-tjej så väljer gärna smaker med frukt eller annat och dessa två passade mig perfekt. Därefter köade vi till Systembolaget och fredagshandlade på ICA innan det vankades middag hemma.

 

 

Åt upp en hel chipspåse och ett knippe rädisor till förrätt innan middagen som dagen till ära var sallad med rödbetor och chevré. Drack ett krispigt Sauvignon Blanc till det och middagen var fulländad.

 

 

På lördagen sedan hade M saker uppbokade under dagen så jag spenderade lite tid själv. Började med en riktig långpromenad efter frukost och sedan lade jag mig i solen på den stora gräsplanen strax utanför oss. Tänkte lapa lite sol som så många andra. Så jag låg och solade, läste bok och åt räksallad från ICA. Haha brände mig GIVETVIS lite. Att jag alltid ska glömma solskyddsfaktor den första sommardagen(!?)

Gick i alla fall in och tog en kalldusch efter två svettiga timmar och sedan gick jag ut igen. Fast denna gången satte jag mig i skuggan. Fortsatte läsa och åt jordgubbar, en hel rulle OREO och drack hemgjort iskaffe. Mums! Vid 16-30-tiden kom M hem igen och vi bestämde oss för att åka och spela minigolf.

 

 

Egentligen avskyr jag minigolf då jag ALLTID förlorar, men bestämde mig för att inte låta den sida hos mig som hatar att förlora styra och tänkte att ”det är ju ändå bara på skoj”. Men… så vann jag!! Haha och jag blev odräglig i vanlig ordning och kunde inte sluta skryta om min vinst, hahaha. Är en sådan otrolig tävlingsmänniska och vill på riktigt aldrig delta i något där jag inte har en möjlighet att vinna, hahaha. Är snudd på sjuk i huvudet, jag vet.

 

 

Efter minigolfen åkte vi i alla fall och köpte pasta på bästa Benne Pastabar. Och då vädret var magisk och vi inte ville gå in åkte vi ut till havet för att äta middag. Och oj, det var det bästa beslutet på länge! Vi satt där tills solen försvann bakom klipporna och efter nästan totalt 14 timmar spenderade utomhus under dagen kände vi att det var dags att åka hem.

 

 

På söndag morgon tog vi återigen en långpromenad efter frukost. Promenader under sommartid är det finaste vi har enligt mig. Därefter piffade vi till oss och åkte in till stadsdelen Majorna. Längesen vi båda var där och vi spenderade förmiddagen med att strosa runt, titta på folk som var ute och firade Mors-Dag i det fina vädret och så åt vi en enklare lunch på Kafé Gapet. Så himla mysigt ställe – vill absolut dit igen! Jag drack kaffe, rabarberlemonad och åt rågbröd med äggröra. Mums!

 

 

Strosade sedan vidare. Jag köpte ett par nya solglasögon, vi åkte hem till M’s syster och hälsade på och avslutade med att veckohandla på Willy´s.  Sedan, efter middag, dusch och film i soffan, så gav vi oss ut på en kortare kvällspromenad och såg det vertikala ljuset från solnedgången som förvandlar allt till magi. Ja… årets första sommarhelg var detta och jag fick semesterkänsla på stört!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg