Fotografering för Bröllopsmagasinet.


 

Åh hörni! Igår gjorde jag en så himla rolig grej och framförallt STOR grej i min karriär som fotograf. Jag fotograferade nämligen omslagsbilder (cover) till nästa utgåva av Bröllopsmagasinet och där självaste Lisa Anckarman och hennes blivande man Henrik Borg var modeller!

 

 

Det var tidigare i våras som jag kom i kontakt med Lisas och Henriks agent som frågade om vi kunde hitta på något samarbete (Lisa + Henrik och Bröllopsmagasinet). Och jag var inte sen på bollen utan efter ett kortare möte så gjorde vi ett upplägg som bland annat innebar omslagsfotografering för Bröllopsmagasinet. Och då jag varit projektledare för tiotals fotograferingar för magasinet (men faktiskt aldrig tidigare fotat själv) så fick jag nu möjligheten alltså att inte enbart vara projektledare och Creative Director utan också fotograf. Och oj, vilken möjlighet!

 

 

Vägen fram till fotograferingen igår har dock inte varit spikrak utan en del hack i kurvan har uppstått. Inte minst i onsdags, ca 20 timmar innan fotograferingen, då jag får ett samtal från stylisten som blivit rejält sjuk och därför inte kan medverka. Med mindre än 20 timmar kvar till call-time kändes det omöjligt att hitta en ersättare och efter att ha suttit 6 timmar i telefon så körde jag på plan B vilket innebär att jag fick med mig en kollega från kontoret och vi två skulle nu alltså även agera stylister. Så min kollega fick under kvällen åka och hämta alla plagg som skulle fotas och sedan körde vi tidigt hemifrån igår för att sätta igång allt.

 

 

Vi höll till i en av de magiska lokalerna på Spinneriet i Lindome (hade hyrt den för en dag) och vi spenderade den första timmen med att bära upp alla grejer till 3:e våning och rodda ihop allt. Haha, var SÅ svettig efter det. Kl. 09.00 kom sedan Henrik & Lisa och även Elin som MuA och Sissel på blommor. Tillsammans var vi ett kreativt gäng som, trots plan B, gjorde ett alldeles MAGISKT jobb. I dessa lägen är jag verkligen stolt över mig själv att jag snabbt kan tänka om och vara flexibel för att hitta en lösning. Och denna visade ju sig dessutom vara exceptionellt bra.

Så vi höll till i de magiska lokalerna med och musik pumpandes ut ur högtalarna genomförde vi en alldeles underbar fotografering! Lisa och Henrik var proffs framför kameran, Elin & Sissel var (som alltid) världens bästa och Mari och jag stylade modellerna innan jag fotograferade alla looks. Och som jag ÄLSKADE uppdraget att fota cover. Det är ju lite annorlunda än klassiska porträttfoton eller bröllopsbilder men efter 7 år som chefredaktör vet jag vad som krävs för att få till bra omslagsbilder till ett magasin och jösses så kul det var!

 

 

När vi sedan var färdiga så avrundade vi med att jag intervjuade det blivande brudparet (Lisa+Henrik) och sedan åt vi en fantastisk lunch på restaurangen Lilla Spinneriet som ligger alldeles intill lokalen vi hyrt.

Tack ALLA medverkande för en magisk dag och kanske den, enskilt största, fotograferingen i min karriär ♥

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Fotografering för Bröllopsmagasinet.

    1. Men åååh, hur FIN är inte du?! Tack snälla för dina fina ord – de gjorde mig riktigt glad 🙂 Kram och ha en underbar fredag ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *