Jordgubbsplockning och gårdsbutiker.


 

Igår hade vi bestämt oss för att åka och plocka jordgubbar. Jag menar, finns det någon härligare semesteraktivitet? Tveksamt om ni frågar mig. Och när vi ändå skulle köra ner mot Halland så bestämde vi oss för att ta en heldag där nere och besöka några fler smultronställen.

Men först ut på schemat stod alltså jordgubbsplockning. Och även fast det regnade så var det SÅ härligt att fylla hinkarna med bär. Vi var på VAREBORGS bärodling utanför Varberg och herregud så mycket solmogna, röda bär det fanns. Plockade flera liter inom loppet av bara några minuter.

 

 

Därefter var vi kaffe-sugna så vi slog oss ned på deras mysiga jordgubbscafé. Jag åt surdegsbröd och drack cappuccino medan M gick loss på deras berg av amerikanska pannkakor. Just då var jag inte så sugen på något sött (hade ju mumsat massa jordgubbar i samband med plockningen, haha) men jag måste säga att det såg väldigt gott ut.

 

 

Därefter åkte vi vidare längs vackra åkrar och fält och landade tillslut på underbara STRÖMMA FARMLODGE. Vi strosade runt, tittade i butikerna och gick loss i deras gårdscafé. Alltså, Strömma Farmlodge är helt klart mysigaste stället och man vill liksom bara hänga kvar där hela dagen. Men vi tog sikte in mot Varberg och åkte vidare.

 

 

Väl inne i Varberg strosade vi runt på torghandeln och köpte med oss fler godsaker till kvällens charkbricka. Bland annat en Lagrad Getost som var det sjukaste jag smakat – så jäkla gott! Sedan strosade vi vidare runt i stan och jag visade alla mina favoritplatser från barndomen. Som barn besökte vi Varberg varje sommar så staden känns verkligen som hemma för mig. Älskar den staden! Vi hamnade sedan på restaurang VERKET där vi käkade lunch ,men här måste jag ha varit riktigt hungrig för jag har inte en enda bild från lunchen, haha. Men hett tips – de har verkligen SÅ god mat!

 

Innan vi sedan åkte hemåt stannade vi till på WARBERG TOMATERIA där vi köpte med oss massa färska grönsaker hem. Närodlat och i finaste kvalitét.

 

 

Väl hemma sedan åkte vi snabbt till gymmet och tränade innan vi dukade upp livets charkbricka. Så vansinnigt goda grejer och extra kul att ha inhandlat allt på gårdsbutiker runt om Halland. På något sätt smakar det extra gott då. Godast? Den lagrade getosten, Bellini-drycken, chipsen med smak av getost och chili och de små gurkorna. Ser ni förresten de ljusgrå uppläggningsfaten (avlångt + runda) samt det mintgröna Snäck-fatet? De är dem jag gjorde själv jag drejade i våras. Galet nöjd är jag!!

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *