Bar la Lune – ny favoritrestaurang!

Redan för ca 1 års tid, när jag besökte magiska Villa Strömsfors fick jag tipset om en ny restaurang. Det var ägarna till Villan som hade detta som favorit- och stammishak och som verkligen rekommenderade det. Men så gick tiden, vintern (och restriktioner med covid-19) kom och restaurangbesöken blev liksom lite liggandes på is. Men så har jag blivit påmind om den varje gång jag läst en ny spännande recension i GP eller hört foodies vurma för stället. Så i veckan, när jag hade en efterlängtad middag inbokad med en kär vän, så visste jag att det självklara valet var att gå hit. Till BAR LA LUNE.

 

 

Det är en liten restaurang med få bord (så vill man vara säker på plats rekommenderas o boka bord några dagar i förväg). Och alltså, jag ÄLSKAR sådana ställen! Där fokus ligger på att skapa en ”hemma-hos” miljö i fransk anda där vinerna står i fokus och där maten fungerar som utmärkt komplement till drycken och samtalsämnena kring bordet.

Och jag och Linus är ju båda otroligt intresserade av viner så detta stället fick full pott! Vi bad servitrisen att överraska oss med ett vitt vin efter att vi nämnt några preferenser. Och vinet var verkligen fantastiskt (haha jag hann beställa in ett glas rött i väntan på Linus, men inte mig emot – jag fick ju fördel att prova både rött o vitt, så att säga). Och till vinet så åt vi smårätter som var så goda att till och med jag(!) glömde av att ta bild på dem – förutom två rätter som faktiskt fastnade på bild. Men alltså, smakerna! Herregud så gott! Jag log vid varje tugga och den där pajen med oliver eller spanska ansjovis på surdegsbröd fick verkligen mina smaklökar att dansa polka och jitterbugg samtidigt.

 

 

Det var så fantastiskt trevligt! Inte minst gjorde sällskapet såklart också att helhetsupplevelsen förhöjdes. Jag och Linus har ju känt varandra sedan vi var ca 3 år gamla så vi går ”Way back” så att säga. Och även om vi inte ses så ofta nuförtiden är det som om tiden stått still mellan varje gång och vi, likt ett tåg på räls, kommer in i hjulspåren direkt när vi ses. Sådant älskar man ju!

Så efter 2,5h var vår sittning slut – men samtalsämnena långt därifrån. Så vi fortsatte ett stenkast bort (på GRANO) med mer mat och vin och samtal och jag rullade inte hem förrän flera timmar efteråt. Lycklig över vänskap, god mat, god dryck och över att ha funnit en ny restaurang som seglar in på favoriterna. Ja, Bar la Lune – har ni möjlighet till ett besök så gör det! Fantastiskt ställe!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg