Sarakiniko Beach.


 

Innan vi åkte till Parga fick jag ju flera tips av en läsare till mig som faktiskt bor i Parga flera månader om året (hallå, dröm!). Ett av tipsen var Sarakiniko Beach.

 

 

Inför alla resor jag gör söker jag gärna efter tips. Jag vill liksom uppleva det bästa med destinationen och uppleva de platser som lokalbefolkningen hyllar istället för att göra som alla andra turister. Med det sagt så fick jag ändrå hindra mig i min jakt efter tips, för syftet med resan var ju också avkoppling – inte att flänga runt som en dåre 24/7. Och jag tycker verkligen att vi hittade den perfekta mixen på resan, på dagarna kopplade vi av i solen, men däremot så tog vi oss till nya platser och stränder. En sådan var just Sarakiniko Beach som ligger ungefär 25 minuter från Parga (vi hyrde en skoter/vespa för att ta oss dit).

Så en tidig morgon lämnade vi hotellet och åkte upp för de väldiga bergen. Bara de där 25 minuterna på skotern var värt allt – herregud vilken storslagen natur! Och vi ville ju vara tidigt ute, så när vi hade tagit serpentinvägarna nedför alla berg till den lilla stranden var vi först på plats. Oj, vilken känsla!

 

 

Och här var så vackert! En lagom stor strand med möjlighet att hyra solbäddar (6€ för två stycken) eller ligga på stranden. Här var det växelvis sand och klappersten och vattnet var så turkost att det kändes omgjort i photoshop. Så, så, SÅ magiskt!

 

 

Här låg vi och solade, badade och när magarna kurrade efter lunch gick vi upp till restaurangen Agali som låg uppe på ett av bergen. Här åt vi lunch med magisk utsikt! Vi hade fått tipset om att testa deras friterade, fyllda, zucchiniblommor. Och alltså – detta var typ det godaste jag ätit. Oj, oj oj!

Vi spenderade hela dagen här. Solade, badade, klättrade på klippor. Haha ni som följer mig på Instagram fick se klantiga Anna som ramlat på klipporna och fått några rejäla skrapsår (se bild här för ni som inte sett). Lärdom tagen i alla fall. Ska aldrig mer ge mig på de skrovliga klipporna, herregud så ont det faktiskt gjorde.

 

 

Men utöver incidenten med klipporna var dagen här magisk! Kan verkligen rekommendera en tur hit och om jag inte missminner mig gick det faktiskt båtar hit även från Parga (om man nu inte vill hyra skoter eller bil).

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Sarakiniko Beach.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.