Recept – Knäckig äppelpaj


 

Hej hej hallå! Ååh, jag har massor av bilder och tips från Parga att dela med mig av, men först blev jag bara SÅ sugen på att dela med mig av detta recept på knäckig äppelpaj. Det finns ju få saker som är lika gott i september som just äppelpaj. Jag bakade denna i söndags och herregud så gott! Godast med äpple, tycker jag, men går även att byta ut äpple mot frukt eller bär efter säsong. Exempelvis rabarber, plommon, blåbär. Ja, ni fattar.

Hur som helst, här kommer receptet.

150g smör
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
2 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
En rejäl nypa havssalt
5 st äpplen (delade i bitar)
Kanel + kardemumma (malen)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält sedan smöret i en kastrull och tillsätt sirap, socker och grädde. Koka upp och låt småkoka ca. 5 minuter. Under tiden delar du äpplena i mindre bitar och lägger i en pajform, strö över lite kanel och malen kardemumma.

Häll sedan i havregryn, mjöl, bakpulver och flingsalt i den kokande smeten. Rör runt och häll smeten ovanpå äpplena. Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter tills ytan blivit gyllene och knäckig (dock inte bränd). Låt svalna något och servera sedan med ovispad grädde, glass eller vaniljsås!

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Recept – Knäckig äppelpaj

   1. Alltså! Det var den allra godaste äppelpaj vi någonsin ätit! ❤️
    Den kommer jag baka väldigt många gånger till,
    Gud så god den var! Tack för receptet!!😀

    1. Men ååh, wow så glad jag blir! Så himla roligt att ni också gillade den och tack för att du tog dig tiden att kommentera med feedback ♥ 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *