I annonssamarbete med lumo

Visste ni att?


 

Jag flera år jobbat som försäljare? Ni som följt mig en längre tid vet förmodligen att jag, ända sedan jag fyllde 13 år, har jobbat och fått införskaffa pengar till mina egna nöjen, kläder och andra inköp på egen hand. En livserfarenhet som gjort mig gott och lärde mig kring ekonomi och pengars värde tidigt. Och då jag idag har jobbat i nästan 20(!) år har jag faktiskt hunnit avverka en hel del jobb och flera av dem har varit som säljare.

Utöver att jobba med att sälja jordgubbar (som jag älskade) så har jag också jobbat med försäljning av elavtal. Kanske inte mitt roligaste jobb, för det var ju rätt slitsamt att ringa runt till kunder på kvällstid, men definitivt ett av de jobb som lärt mig mest. Inte minst kring olika elavtal.

 

 

För min del ringde jag till kunder som bodde i villa och hade en ganska stor årsförbrukning av el. Och något som chockade mig gång på gång var hur lite dessa kunder visste kring olika elavtal och vad de faktiskt själva satt på för avtal till sin egen bostad. Många, flera som till och med ägde stora gårdar med en enorm elförbrukning, satt på ett så kallat tillsvidareavtal (något som man i alla fall förr blev tilldelad per automatik av elbolaget om man flyttade till en ny adress). Detta avtal var på den tiden inte så fördelaktigt och många kunder var helt ovetandes om detta. Och genom mitt arbete, som försäljare av elavtal, fick jag faktiskt flertalet kunder att teckna elavtal och sänka sin årliga kostnad med tiotusentals kronor! Hissnande summor som man kan spara och lägga på något roligare än just elförbrukning.

 

 

Och utöver att jag fick möjligheten att sänka flera personers elkostnad fick jag själv ordentligt med kunskap kring allt som har med el att göra. EAN-nummer, elnät, rörliga priser, fasta priser, tillägg och allt däremellan. Något som idag gör att jag har koll på läget och glatt kan meddela, när det ringer nya försäljare, att jag har stenkoll.

Hur är det med er? Har ni koll på vad ni har för elavtal och årsförbrukning? Värt att ta en titt tycker jag, för kan man spara pengar där så hade i alla fall jag gjort det.

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.