Restauranger, barer och caféer i Göteborg (del 1)

Varje vecka (ja, varje vecka) får jag minst en fråga här på bloggen, på Instagram, via messenger eller direkt från personen i fråga kring tips på restauranger, barer eller caféer här i Göteborg. Jag bli såklart alltid jätteglad, för det betyder någonstans att NI litar på MITT omdöme när det kommer till mat och dryck – och tro mig, ingenting gör mig gladare än just det ♥ Men ibland räcker inte tiden till att svara på alla meddelanden, så då fick jag idén om att istället posta några av mina (nu) favoriter här på bloggen och så kan jag bara länka in till inlägget när någon frågar. Smart idé tycker jag och dessutom kul för er att ha allt samlat. Jag har ju bara bott i Göteborg i 8 månader och varje månad testar jag nya ställen. Så jag tänker att detta inlägget får bli DEL 1 och sedan kommer jag fylla på med DEL 2, DEL 3 och så vidare allt eftersom jag hinner testa fler ställen. Låter det som en bra idé? Jag tycker då det. Men först ut: dessa favoriter. (och pssst! vill ni veta mer om restaurangerna så bara googla för meny etc.).

 

 

TAVOLO (middag och drinkar)
Ett av Göteborgs coolaste ställen just nu. New York-inspirerad miljö med vibbar av Italien. På menyn serveras italienska mellanrätter. Väldigt gott, även om priset är något i överkant. Supergoda drinkar också. Kom hit för atmosfären, klä upp er och dela på mat med ditt middagssällskap för en lyckad kväll.

 

 

LEVANTINE (middag)
Fransk bistro som aldrig gör mig besviken. God mat, trevlig personal, charmig miljö och prisvärt. På sommaren får du heller inte missa deras ”uteservering” där ni kan hänga i parken, dricka Aperol Spritz och spela ett parti boule.

 

 

BROGYLLEN (frukost och fika)
Ett av Göteborgs mest anrika caféer med kristallkronor i taket och en uteservering som påminner om Paris. Otroligt gott fika har de och du hittar allt från bullar, bakelser och tårtor bakom disken. Även enklare lunch finns att tillgå och på förmiddagarna kan du även beställa från deras 3 olika frukost-paket.

 

 

CHAMPAGNEBAREN KYRKOGATAN (lunch och bubbel)
Är ni ett gäng som vill köra på en oslagbar champagnelunch är det hit ni ska gå. Innergården påminner om en bakgård i Paris och champagnen är över förväntan. Personalen är väldigt påläst, så fråga gärna efter tips baserat på era preferenser! De serverar en eller två rätter på lunchmenyn och ni kan även beställa chark och tilltugg. På kvällarna är det också festlig stämning på innergården!

 

 

GRANO (middag)
Thomas Sjögren vann Årets kock 2015 och har flera restauranger i Sverige, bland annat Grano. Här serveras rätter så som chark, råbiff, burrataoch pizza. Det går verkligen delade meningar om pizzorna med de tunna bottnarna men jag? Jag älskar dem!

 

 

BRASSERI LAVETTE (middag och drinkar)
Klassisk á la carte där du finner såväl kött, fisk som vegetariska alternativ. Riktigt god mat och väldigt bra drinkar. Såväl uteservering som inne är väldigt trevligt. (Restaurangen ägs av familjen Orrmyr som även driver Bord 27, Natur, Salut och Totale. Att testa dem står högt upp på min lista – beställde t.ex. nyårskasse från Totale som var sinnessjukt bra!).

 

 

WOLFGANG VINCAFÈ (lunch och vin)
Otroligt trevligt ställe om ni är ute efter en vinlunch! Här är de riktigt kunniga på dryck och huserar även vinprovningar lite då och då. Menyn är fransk-bistro-inspirerad och innehåller ett brunch-liknande koncept. Litet ställe, så vill ni vara säkra på bord är det bäst att boka.

 

 

ALKEMISTEN (kaffe)
Ett av Göteborgs kanske bästa kaffehak? Ligger på Hisingen så kanske inte ett ställe man som turist råkar ”gå förbi”. Men det nyöppnade stället på Lindholmspiren går smidigt att nå med Västtrafiks färjor från Stenpiren. Här finner ni i alla fall otroligt gott kaffe och raw-food-inspirerat fika.

 

 

FISKBAR 17 (middag)
Ett litet ställe som ligger precis vid Artilleriet och DaMatteo i stan. Erbjuder saker från havet på menyn och även om menyn kanske enbart består av 5-6 saker så håller de allra högsta klass. När jag var där åt jag ”kvällens rätt” vilket var en tonfisktartar och alltså jösses – det var bland det godaste jag ätit i hela mitt liv! Stort plus för en (faktiskt) lilla restaurangen vilket gör att man får en känsla av att man hänger inne i själva köket.

 

 

NONNA (middag)
Italiensk pärla som jag besökt många gånger. Har riktigt bra pasta (faktiskt det enda jag ätit där), men övriga för- och varmrätter ser också magiska ut! Mysig miljö och familjär, italiensk, stämning.

 

 

BAR LA LUNE (middag och vin)
Ett av mina just nu favorithak i Göteborg. En väldigt liten restaurang (kanske bara 15st sittplatser?) där fokus främst ligger på dryck. De är otroligt kunniga på vin så att bara gå hit och låta personalen välja fritt är en fröjd. På menyn serveras anrättningar i mellanrätt-storlek. Perfekt att beställa in ett par stycken och dela med varandra. När jag var här åt jag bland annat en burrata med karl-johan-svamp och en paj på svarta oliver som var MAGI.

 

 

KAFE GAPET (frukost och fika)
Vegetariskt café med artistisk inredning i Majorna. Här serveras vegetariskt och säsongsbetonat och vi besökte stället för frukost. Åt en grov smörgås med en röra på hackat ägg, crème fraîche och senap som var helt otrolig!

 

 

KAFE MAGASINET (fika)
I stadsdelen Linné ligger detta populära café. Här hittar du allt från pizza till morotskaka och gott kaffe. Miljön är otroligt vacker där en råare stil inomhus möter en grönskande oas på deras inglasade uteservering. Ett trevligt café som fungerar året runt (och som även funkar att ta med barnvagnen till då det finns ytor för just det).

 

 

JUAN FONT (vin och snacks)
Sugna på ett glas före maten? På en parallellgata till avenyn hittar ni Juan Font Vinbar. Perfekt hak för ett glas vin och lite tilltugg innan ni går vidare för middag. Personalen är riktigt duktiga på vin och här finns ingen meny utan ni beskriver dryck efter preferenser till personalen så plockar de fram något som passar. Älskar det!

 

 

CHERI LEE (middag och drinkar)
På avenyn finner ni denna moderna och avslappnade restaurang som serverar pan-asiatisk mat. Otroligt trevlig stämning här och väldigt god mat. Kom ihåg att boka bord i tid för här är det ofta fullbokat. Missa inte drinkarna och beställ sedan in lite av varje från menyn och dela med ditt sällskap.

 

 

LE GBG (frukost)
Inne på LE Gbg finner ni gröna och moderna frukostalternativ. Bowls, pannkakor, smoothies och avokadosmörgåsar representerar menyn och här känns allt fräscht och är väldigt gott! Observera att stället är väldigt litet (kanske 10st sittplatser) så kom i tid om ni önskar äta frukost här en lördag eller söndag.

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Restauranger, barer och caféer i Göteborg (del 1)

  1. Tack Anna för alla dina härliga tips, ja, jag litar väldigt mycket på ditt omdöme ⭐️
    Vi har bokat Nonna och Cher Lee efter dina tips.
    Kram
    Camilla

  2. Men åh! Som göteborgare i exil (bor i SKåne) blir jag ju sugen på att åka ”hem” på studs. Har bott iväg i 20 år men kanske, kanske finns en fundering på att återvända. Är där ganska ofta och både jag och SKånefödde sambon trortrivs så vem vet. Tack! Blir något kul från listan nästa gång vi är uppe! Kram Maria

    1. Åh så roligt att du känner så – Göteborg har allt sina pärlor (även om jag äääälskar Skåne). Hoppas ni får möjlighet att testa någon av restaurangerna näste gång ni är på besök 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.