En solig septemberlördag i Göteborg.


 

I lördags var det ÄNTLIGEN dags för mig och min syster att fira vår pappa. Han fyllde nämligen 60 tidigare i våras och vår present: en heldag i Göteborg där vi skulle skämma bort honom med champagnelunch, finkaffe och framförallt: tid. Då vi alla tre bor i olika städer träffas vi inte så ofta som jag kunde önska så därför tänkte vi att detta var den finaste present han kunde få. Tid med sina förstfödda. Och vi ville givetvis sätta lite guldkant på tiden och vi gjorde det på bästa tänkbara sätt.

Att vi alla tre bor i olika städer och där vi har väldigt skilda liv och mycket i respektive scheman så var det lättare sagt än gjort att få ihop en tid. Men den 25:e september bokades in och vi höll tummarna för sol. Och SOM vädergudarna var med oss denna septemberlördag. Det var hela 19 grader och strålande solsken denna dag. Och som grädde på moset var det löningshelg och då restriktionerna snart, snart upphör var det många glada som redan nu smygfirade genom att strosa runt på stan. Och det är bland det härligaste jag vet. Att få spana på intressanta människor och också ge min pappa och syster (som bor i mindre städer) möjlighet att göra det. För det är bland det bästa vi vet!

Vi började dagen genom att strosa runt och besöka diverse butiker. Och vi alla tre köpte saker till höstgarderoben och även gott från saluhallen innan det var dags för höjdpunkten: champagnelunch.

 

 

Champagnebaren på Kyrkogatan tillhör ett av mina absoluta favoritställen i Göteborg. Här har de MAGISKT god champagne (denna gång drack vi Gallimard Père & Fils Cuvée de Reserve Blanc de Noirs – hett tips). Och utöver champagnen så serverar de underbart god mat och chark, de har urtrevlig personal och en innergård som känns som Paris. Stället får alltså full pott! Och vi? Vi beställde in en hel flaska champagne och delade sedan på diverse charkuterier och även ostron. Jag är ju inte superförtjust i det utan det är mer att jag tvingar i mig det än jag njuter, haha. Men skam den som ger sig – en dag kanske jag älskar det(?). Hur som helst är stället magiskt. Speciellt dessa ljumma dagar då innergården fylls av soliga människor som dricker bubbel och pratar om livet och njuter av utlandskänsla.

 

 

Efter en 2 timmar lång lunch (hade kunnat sitta där hela dagen) så strosade vi vidare. Besökte några fler butiker innan vi avslutade på Magasinsgatan där vi drack finkaffe och åt bulle från Da Matteo. Mysigaste avslutningen på en helt magisk dag i Göteborg tillsammans med två älskade.

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.