Första veckan som Social Media Manager på Ellos.

Oj hörni! Att börja på ett nytt jobb är fantastiskt men också en enorm utmaning. Att gå från ett arbete där jag har kunnat utföra mina arbetsuppgifter utantill och där jag är trygg i miljön, med kollegor och rutiner till en ny arbetsplats där  ALLT är nytt är minst sagt en omställning. Nya kollegor ska lära kännas, jag ska hitta ”min” roll i gruppen, jag ska lära mig ny teknik, program, system och rutiner. Och så ska jag lära mig nya arbetsuppgifter. Den som tidigare varit Social Media Manager på Ellos slutade samma dag som jag började, så det blev en väldigt kort överlämning och sedan slängdes jag rakt in i uppgifterna. En utmaning? Absolut. Så första veckan har varit lite kaotisk, men också helt underbar. För även om det känts som om jag blivit överkörd av ett tåg efter varje avslutad arbetsdag kan jag nu, en vecka som anställd på Ellos bara säga WOW!

Herregud så roligt jag haft dessa första dagar. Kollegorna är grymma, Ellos känns som en stor familj och möjligheterna som öppnas upp genom min roll är helt otroliga. Så även om det varit tufft så vet jag att det här är helt rätt för mig (första tiden på ett nytt jobb är ju alltid tuff, sedan blir det lättare och lättare). Och jösses så varierade arbetsdagar jag haft den första veckan. Som nu i helgen till exempel. Då åkte vi upp till Norrtälje och Södertälje för att göra kampanjfotografering hemma hos två profiler. Nämligen Anna Kubel och Angelica Svanström.

 

 

I fredags körde vi upp till Norrtälje och hem till Anna. Där skulle vi fotografera första dagen och herregud vilket vackert hem! Anna var också världens trevligaste och kul fakta är att när vi stod och pratade så insåg vi att vi träffats förut. År 2008 var nämligen vi två på en blogg-gala tillsammans och hade hängt med varandra en hel kväll. Haha snacka om att världen är liten. En otroligt rolig dag och efter vi fotograferat färdigt åkte vi till Södertälje och checkade in på det hotell vi skulle spendera natten på.

 

 

På lördags morgon åkte vi sedan tidigt hem till Angelica och hennes familj. Där stod fotografering återigen på schemat och Angelicas hus? Spot-on så som jag själv vill bo. Jösses så fint! Angelica var också cirka hur gullig som helst och fotograferingen flöt på otroligt bra. Älskar att vara på location och i min nya roll som Social Media Manager fotograferar jag bakom-kulisserna-material och annat till Instagram. Så otroligt skönt att slippa allt ansvar som jag hade tidigare på Bröllopsmagasinet där det var JAG som ansvarade för allt. Nu är det betydligt behagligare tempo och så skönt att ha flera i teamet som ansvarar för sin del.

Ja, kortfattat så trivs jag som fisken i vattnet på mitt nya jobb. Dock är jag ännu ”ny” i rollen så det kommer ta några veckor innan jag är helt med i matchen. Men oj vad jag ser fram emot allt kul som är inbokat!

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Första veckan som Social Media Manager på Ellos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.