Äntligen – årets bästa julbord.

Klänning – NAKD (dock 2 år gammal, men sett liknande hos dem även i år)

 

Igår var det ju äntligen dags för årets bästa julbord! Och då det, på grund av pandemin, inte var något julbord förra året var vi extra taggade just i år. För mig är det 7:e året som jag besöker magiska Brygghuset i Fiskebäckskil och det är lika magiskt varje gång. I år var vi fem taggade personer som skulle dit: jag, M, min syster, Emilie och så Magnus som flugit hem ända från Stockholm bara för att gå på julbord med oss – älskar det!

 

 

Och jag och M hämtade upp Linn på tågstationen i Göteborg under eftermiddagen och sedan åkte vi hem till Emilie i Uddevalla för att piffa i ordning oss och gemensamt tagga igång för årets julbord. Emilie bor ju i ett nybyggt område i Uddevalla med utsikt över havet och oj så vackert där var nu i vintertid. Vi hängde där i cirka en timme innan vi plockade upp Mange och åkte vidare mot Fiskebäckskil.

 

 

Och detta år fick vi äran att sitta i deras helt nybyggda del av restaurangen; Talisker. Såååå magiskt vacker lokal där stora hyllor med dignande whiskeyflaskor täckte hyllorna från golv till tak. Och här njöt vi. Vi drack krispig Riesling och skålade in julen och sedan började kalaset med den magiska julmaten.

 

 

För mig är denna tallrik typ den bästa av dem alla. Sill och kall fisk – oj oj oj så gott det är! Kan leva på detta.

 

 

Och vi åt och drack och skålade och skrattade så att tårarna rann och jag inte trodde att något smink skulle sitta kvar i mitt ansikte. Jävlar vad jag tycker om dessa människor alltså! 5 timmar bokstavligt talat flög förbi och det var en av de absolut bästa kvällarna i år. Tacksam över de finaste av vänner och att världens bästa julbord återigen var tillbaka och fick bli startskottet för julen.

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Äntligen – årets bästa julbord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.