I annonssamarbete med Göta Energi

Vikten av att se över sina avtal.


 

Hej på er! Njuter ni av mellandagarna eller är ni redan tillbaka till jobb och rutiner? Själv så jobbar jag men försöker ändå njuta av mellandags-lugnet som råder i perioden mellan jul och nyår så mycket som det går. Jag går runt i mjuka kläder hemma och har mängder av levande ljus tända, jag är tillbaka till rutiner med träning och vegetarisk mat, men njuter också av en hembakad lussebulle till kvällsfilmen. Och så passar jag på att rensa, städa och få lite vettiga saker gjort. Ni vet, sådant där som man lätt skjuter framför sig och inte riktigt orkar ta tag i.

Det kan handla om den där klädhögen som ligger på golvet i din garderob, högen med räkningar som blivit betalda men inte sorterade in i pärmarna eller avtal som behöver ses över. Just den sista biten tycker jag är så viktig, men något som lätt glöms bort.

 

 

December månad är nog för många den tid på året som mycket pengar har bränts på julklappar, festliga tillställningar, julmat och dekoration till hemmet. Och i perioden som nu kommer så kan det oftast finnas ett behov av att dra ner på onödiga kostnader och se över sina utgifter. Inte minst när det kommer till avtal och dylikt. Kanske prenumererar du på en streaming-tjänst för mycket? Eller så är det läge att jämföra och se över dina försäkringar eller nu, när elpriserna varit höga ett tag: se över elpriser. För oavsett om du (som jag) bor i en hyresrätt och enbart betalar hushållsel eller om du bor i radhus eller villa och även betalar för uppvärmningen så är vi många som märkt att elpriserna stigit den senaste tiden. Här finns det flera olika faktorer som påverkar priset. En del faktorer så som den globala ekonomin och väderfenomen kan vi inte påverka. Men vad vi däremot kan påverka är vårt elavtal. Kanske är det läge att binda sitt elavtal nu för en kortare period eller så väljer du att fortsätta med ett rörligt elpris? Oavsett vilket du i slutändan väljer är det alltid smart att se över sitt elavtal och jämföra elpriser så att du inte betalar mer än du behöver.

 

 

Så jag slänger in en påminnelse kring det. Att se över elpriserna och andra avtal mellan varven av promenader, lussebullsätande och filmtittande i soffan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg