Min bästa falafel-sallad.


 

Jag älskar sallader! Även om det är minusgrader och vinter ute så uppskattar jag alltid en god sallad och tycker det är så himla gott! För mig ska en sallad innehålla många ingredienser och gärna sådant som smakar mycket, har olika textur, smak och som innehåller mycket näring, vitaminer och bra grejer.En sallad på isbergssallad, gurka och tomat rör jag inte. Hallå, det består ju till 98,5 % enbart av vatten. Och de som har majs i salladen? Förstår mig inte på, burkmajs äter man som barn. Nej – de sallader jag gör ska vara hälsosamma och goda. Och denna falafel-sallad får full pott. Har seriöst ätit den i 4 veckor i sträck och tröttnar inte.

För min del äter jag alltid hälsosamt måndag-fredag för att på helgerna bryta mönstret och äta lyxigare grejer så som pasta, rödvin, kanelbullar och ost. Kontrasterna, de älskar jag och kombinationen av ett riktigt sunt leverne på veckodagarna och ett lite lyxigare sådant på helgerna mår jag så himla bra av, både i kropp och knopp.

 

 

Hur som helst, salladen. Här kommer receptet.

Ruccola eller bladspenat (välj det du gillar bäst)
Råkost (färdigt riven morot + vitkål)
Gurka, hackad
Tomat, hackad
Äpple, tärnat
Gröna linser (färdigkokta och avrunna)
Rostade solrosfrön (rosta själv i torr panna)
Ärtfalafel (jag köper DESSA, godast på marknaden enligt mig)
Fetaost, smulad – inte tärnad! (ca 1/4 paket per portion)
Citronsaft (beräkna ca 1/2 citron per portion)
Olivolja (beräkna ca 1tsk per portion)
Flytande honung (beräkna ca 1tsk per portion)
Hummus (jag köper DENNA, godast på marknaden enligt mig)
Salt & Peppar

Lägg alla grönsaker och linser på en tallrik, pressa över citronsaft och ringla över olivolja och honung. Blanda runt. Toppa sedan med de rostade solrosfröna, smula över fetaost och avsluta med falafel och hummus. Smaka av med salt och peppar och sedan: ät och njut ♥

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Min bästa falafel-sallad.

  1. Oh så gott!!! Älskar med sallader men jag har hamnat i träsket med sallad, gurka,tomat o ja nu svimmar du..men majs på burk…gärna hela burken i 😂🙈. Den här salladen skärmdumpar jag och kopierar 😀

  2. Håller med om att Garants ärtfalafel är bästa butiksvarianten av falafel! Alla andra jag testat blir mjuka, dessa behåller krispet! Och de är goda i smaken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.