Hoby Kulle Herrgård – en rosa dröm!


 
Om ni följer mig på Instagram har ni säkert sett att jag i veckan (igår faktiskt) besökte magiska Hoby Kulle Herrgård i Blekinge. Jag har ju varit där innan och när jag skulle leta i bloggarkivet efter den vistelsen så slog det mig – jag postade ju aldrig något dedikerat inlägg kring Hoby Kulle Herrgård efter min första vistelse. Så jag gör det nu istället, med lite mixade bilder och upplevelser från sommaren 2020 och våren 2022.

 

 

Som sagt. Första gången jag besökte denna rosa dröm var sommaren 2020. Då var det en semesterresa som jag och M hade inbokad och vi avslutade en veckas roadtrip i Skåne och Österlen med en tur hit. Det var liksom innan ”alla” hade hittat hit och vi kände oss lite ”först på bollen” (vilket jag alltid tycker är en trevlig känsla).

Hur som helst så var besöket sommaren 2020 helt magiskt. Platsen, herrgården och orangeriet är så vackert att det är svårt att ta in (måste upplevas på plats) och ägarna Tove och Benjamin är de mest fantastiska ägarna man kan tänka sig. Att vara hos dem är som att besöka en kär gammal vän, på typ noll och ingen sekund kände jag mig som hemma och extra roligt nu vid återbesöket var att paret med glädje mindes mig och mitt tidigare besök (det säger en del om gästvänligheten tycker jag). Så det var verkligen ett kärt återbesök när vi i onsdags rullade in och parkerade framför denna majestätiska herrgård. Nu? Nu stod jobb och fotografering med Ellos på schemat och vi blev verkligen uppvaktade på bästa möjliga sätt. Utöver Tove och Benjamin och hunden Boss hade de även fått tillskott av en nyfiken liten dotter och det är verkligen som att komma hem till en kär vän när man besöker dem. Jag ÄLSKAR den känslan.

 

 

Och även om miljön är pampig och varenda liten detalj vald med omsorg så är det en otroligt avslappnad stämning här. Vid mitt första besök lånade jag och min kille sällskapsspel som vi satt inne i herrgården och spelade. Sedan öppnades en flaska vin och de olika gästerna myllrade ur från rummen och begav sig mot orangeriet där middagen skulle serveras. Benjamin är kocken och maten som serveras håller absolut högsta klass. Såväl sommaren 2020 som nu. Och det är liksom svårt att beskriva stämningen, den uppsluppna atmosfären, enkelheten och passionen för maten, drycken, miljön och människorna som paret Tove och Benjamin utstrålar. Även om jag försöker kan jag inte riktigt sätta ord på det, men det är som att allt är planerat i minsta detalj, men upplevs som väldigt slumpmässigt, avslappnat och avskalat. Det är perfektion utan att vara stelt. Det är som att komma hem.

 

 

Ja, detta var mitt andra besök på en drömmig rosa herrgård. Men absolut inte mitt sista. Jag hoppas att jag kanske redan till sommaren får möjlighet att besöka dem igen ♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg