Dagar i Stockholm och livets konsert!

Trots att dagarna i Stockholm skedde för ungefär 10 dagar sedan så tänker jag ”bättre sent än aldrig” kring att publicera ett inlägg kring dagarna där. För OJ vilka magiska dagar vi hade. Häng med!

Jag och M hade tagit två dagar ledigt från jobbet (livets lifehack – att ta ”helg” när andra inte har helg) och vi åkte alltså upp till Stockholm tidigt på torsdag morgon. Hade packat med smörgåsar och köpte kaffe på Pressbyrån innan vi hoppade på. Tycker det är så mysigt att åka tåg när man ska iväg på semester. Tid för att läsa bok, äta på något gott, lyssna på poddar och prata med ressällskapet. Mys!

Väl framme i Stockholm checkade vi in på magiska Hotel Kung Carl (ett favorithotell jag gärna återvänder till). Efter incheckning tog vi sikte på lunch på Kommendören. Åt god mat och strosade en stund på stan och gick i butiker innan vi återvände till hotellet.

Där. Där fick vi upp en flaska bubbel på rummet (tack fina Mira ♥) och vi skålade på vår balkong medan vi lyssnade på musik och pratade om allt gott vi var sugna på att äta under kvällen.

Sedan gick vi till ett av mina favoritställen, Pas D’Art för en drink. Älskar, älskar, ÄLSKAR det stället! Så magisk miljö, fantastisk personal och goda drinkar och käk. Vår gemensamma vän Martina råkade också befinna sig i Stockholm denna helg och kom spontant förbi att sa ”hej”. Mys!

Efter drink tog vi oss sedan till Ricordi för käk. Beställde in lite olika förrätter (som jag tydligen var för hungrig för att fota) och sedan åt jag en ljuvlig pasta med kalv och tryffel till varmrätt. 10 poäng av 10 möjliga!

På fredagen sedan vaknade vi lagom till Room Service knackade på dörren. Avnjöt sedan frukost iförda morgonrockar i sängen (hallå lyx!) innan vi klädde på oss och gav oss ut.

Gick till bästa Lillebrors Bageri och köpte bullar som vi tog tillbaka till hotellrummet och lagom till vi kom dig kom även syrran med tåget. Vi tog en kaffe i hotellets mysiga bar och tog ikapp tid som saknats oss.

Sen, ja, sen väntade vinlunch på Villa Dagmar. Åt sallad nicoise, drack krispigt vitt vin, spanade på folk och peppade inför kvällens konsert.

Vädret var minst sagt skevt denna fredag den 1:a april och stundtals vräkte det ned snö och stundtals sken solen från blå himmel. Vi lyckades pricka in lite solsken när vi tog en eftermiddagskaffe på hotellrummets balkong och åt bullarna från Lillebrors Bageri. Alltså krämbullarna därifrån ÄR det godaste jag ätit.

Sedan kom stunden vi alla väntat på och var som var anledningen till resan till huvudstaden: konsert med livets artist – Thomas Stenström. Och vi gjorde oss i ordning på rummet, spelade givetvis Stenström medan tingeltangel, parfym och fina kläder åkte på. Sedan tog vi tunnelbanan till Avicii Arena och konserten med stort K kunde börja.

Och ja, herregud vilken konsert. 3 timmar av ren och skär njutning. Njutning på ett plan där gåshud, värme och pirr i magen på ett sätt som gjorde att tiden liksom stod still. Där och då kände jag livet i mig och en lycka så stark att ord inte kan beskriva den. Och när Thomas Stenström levererade låt efter låt, alla mina favoriter på rad, ja, då vet jag att livet på något sätt blev komplett. Så innerligt tacksam för den stunden och att få dela den med två älskade. Haha jag och syrran var som TOKIGA hela konserten och det var värre än ett högintensivt träningspass så mycket som vi dansade, skrek och sjöng varenda sekund. Haha älskade det!

Efter konserten tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet, köpte med lite nattamat som vi åt på rummet innan vi stupade i säng.

På lördagen sedan åt vi hotellfrukost tillsammans, drömde oss tillbaka till gårdagens konsert och konstaterade att livet var allt bra. Sedan strosade vi runt lite på stan alla tre innan syrran tog tåget hem. Jag och M hade några timmar kvar innan vårt tåg gick så vi passade på att shoppa lite och äta magiskt goda köttbullar på Tysta Mari inne i Östermalmshallen. När klockan sedan närmade sig kväll hoppade vi på tåget hem mot Göteborg. Tacksam och lycklig efter livets bästa dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg