Thomas Stenström, uteserveringar och trevligt folk.

Hej, hur mår ni? Det är måndag och ny vecka och jag ser fram emot rutiner och lite luckor i kalendern. Men innan vi verkligen tar tag i den nya veckan tar vi en tillbakablick på den magiska helgen som passerat.

I fredags arbetade jag hemifrån och körde jobbrace framför datorn. Vackra blommor i fönstret, kaffe och att kunna ha sommarshortsen på gjorde arbetsdagen till en fröjd.

Direkt när klockan sedan passerat 16.30 stämplade jag ut, tog en snabb dusch och fixade i ordning mig för att sedan sätta mig på spårvagnen in till stan för att…

..möta upp finaste Emilie för drinkar i den varma vårsolen. Vi slog oss ned (hade väldigt tur som fick bord) på Tyska Bron (tips tips!) och där beställde vi in årets första Aperol Spritz, oliver och chips som vi mumsade på medan vi tog ikapp tid som saknats oss. Så himla trevligt tat få besök av en utav mina bästa vänner. Det är just detta jag saknar med att ha flyttat till Göteborg; närheten till mina vänner. Det spontana hänget uteblir ju och man måste planera på ett annat sätt (vilket inte alltid är så lätt att få ihop). Därför är jag extra tacksam över stunder som dessa – när vi kan ses, snicksnacka och bara mysa.

Vi satt över 2 timmar i solen innan magarna kurrade och vi gick vidare till Levantine för fransk middag. Åt Boeuf Bourguignon som smälte i munnen och spanade på folk, herregud så trevligt att restriktioner släppt och staden återigen myllrar av restauranggäster och glada människor – älskar pulsen! När vi sedan var proppmätta och mycket nöjda följde jag Emilie till tåget och kramades hejdå. Därefter mötte jag upp min syster som kommit till stan med hennes nya kille och vi 3 tog spårvagnen hem.

På lördagen sedan åt vi gemensam frukost alla 4. Tänk så trevligt att få lära känna en ny människa och så himla fint att se min syster lycklig igen efter den tuffa separationen med hennes ex och hennes barns pappa. Så fint livet kan bli, trots allt. Och efter frukost gjorde vi i ordning oss för dagen och gick sedan upp till vårt närmsta glasställe för att mumsa glass i förmiddagssolen. Jag och syrran delade på 2 glasskulor i smaken creme cheese och svartvinbär. Otroligt!

Sen tog vi oss in till stan och mötte upp två av M’s kompisar som satt på Da Matteo’s uteservering. Drack kaffe i solen och pratade om livet. Himla fint.

Sen hörni, sedan tog vi oss till Stigbergstorget och till Bengans där ingen mindre än Thomas Stenström skulle göra en liten intim spelning och signera skivor. Jösses så trevligt! Vi fick ståplats precis vid scen och herregud som jag njöt av denna spelning. Magisk! Sedan tog vi (givetvis!) bild med livets artist och fick LP-skivor signerade. Fullpott!

Efteråt ville vi njuta ännu mer av solen så vi tog oss till Kafé Magasinets uteservering där vi satt i solen och njöt av den otroliga värmen och släckte törsten med öl och San Pellegrino.

Nästa stopp: nyöppnade Angeli. Det är ju samma ägare som mitt favorithak Bar La Lune och de hade haft premiäröppning på fredagen och jösses vilken succé. Det fanns ju givetvis inte bord (här kryllade av folk) men ägaren sa att ”finns det hjärterum så…” och så fick vi stå typ i köket och de öppnade flaskor med vin vi fick smaka på och så stod vi och skålade och drack i ett litet hörn. Sedan hade vi turen att några andra gäster precis ätit upp så vi fick deras bord och beställde in mängder av smårätter som vi mumsade på. Älskar, älskar, ÄLSKAR dessa ställen! Där stämningen är avslappnat, vinet i världsklass och smårätterna är delikata.

Sedan tog vi taxi hem och bytte kläder snabbt för att sedan promenera till nästa nya ställe: Wine Mechanics! Hit har vi velat gå i några månader och var lyckliga över att det äntligen stod på agendan. Beställde in ost, chark och sedan delade jag och syrran på lite smårätter medan grabbarna åt lamm till huvudrätt. Drack ett OTROLIGT vin (Wine Mechanics egna) och hade cirka hur trevligt som helst. En perfekt avslutning på en toppendag!

På söndagen sedan tog vi oss ut till havet efter frukost. Gick runt vackra Amundön och fikade på bullar och drack kaffe. Jag och syrran blev också sugna på att bada så vi tog ett dopp i underkläderna och torkade oss sedan i vinden. Älskar spontandopp och detta var magiskt! Sedan hände inte så mycket mer, syrran och hennes nya kille åkte hemåt och jag och M spenderade eftermiddagen med att träna på gym, veckohandla och förbereda för en ny vecka.

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Thomas Stenström, uteserveringar och trevligt folk.

  1. Din systers klänning, den röda, wow wow! Kan du höra med henne var hon hittat den? Tack för härligt inlägg med hopp om en fin sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.