California Roadtrip – upplägg.


 

Resan till USA, en roadtrip genom Kalifornien har både jag och Marius (min kille) drömt om sedan vi var barn. Och i januari 2020 tog vi steget och bokade resan. Vi skulle då åka i oktober 2020 och vi bokade allt på egen hand. Flyg, hotell och hyrbil. Men 2 månader senare bröt pandemin ut och vår drömresa i oktober 2020 fick ställas in. Vi avvaktade ett år och kikade på om vi skulle kunna boka hösten 2021. Men pandemin kvarstod och när den äntligen släppte i april 2022 hade istället andra oroligheter i världen brutit ut, inflationen var ett faktum och vi blev osäkra på om det var tid att boka eller om vi skulle avvakta ännu ett år.

Men så beslöt vi oss för att boka. Vi hade möjlighet till att ta ledigt, vi hade sparat pengar och trots den dyra växelkursen skulle vi ha råd att åka. så vi började kika på priser. Och jösses vilken skillnad och så mycket dyrare det blivit på 2 års tid. Vi tog då beslutet att kontakta en agentur för att hjälpa oss. Dels befann vi oss bara 2 månader från vårt önskade avresedatum så att hinna boka allt separat skulle ta tid vi inte hade och dels brukar ibland agenturer ha bättre avtal gällande hotell etc. Så vi kontaktade USA Tours som hjälpte oss med ett upplägg, skickade offert som vi accepterade och som bokade resan. I denna offert ingick flyg, boende för alla destinationer och kostnad för hyrbil (exklusive bränsle). Vårt upplägg kring resan? Det såg ut såhär:

 

Dag 1: Flyg till San Francisco från Göteborg (via Köpenhamn)
Dag 1-4: San Francisco
Dag 4-5: Big Sur
Dag 5-6: Santa Barbara
Dag 6-10: Los Angeles
Dag 10-13: San Diego
Dag 13-14: Lake Havasu City
Dag 14-16: Grand Canyon
Dag 16-18: Las Vegas
Dag 18-19: Visalia
Dag 19-21: Yosemite
Dag 21: Flyg hem från San Francisco till Göteborg(via Köpenhamn)

 

Och jag måste bara säga att vi är SÅ nöjda med USA Tours! Så himla grymma på sitt jobb och de kom med mängder av tips och råd inför resan som var ovärderliga. Kunde inte tänka mig ett bättre upplägg. Visst, med facit i hand älskade vi Santa Barbara och hade gärna stannat där någon extra natt, men sådant kunde vi ju inte veta innan och själva upplägget på resan var annars helt perfekt!

Så om du eller ni funderar på en roadtrip i USA kan jag varmt rekommendera dem. Tänkte jag skulle i kommande inlägg gå igenom stad-för-stad och berätta kring varje destination lite mer ingående – hoppas ni tycker det blir kul ♥

 

2 kommentarer till “California Roadtrip – upplägg.

  1. Så kul att läsa och se bilder från er resa! Vi ska göra liknande + östra sidan när barnen är där på språkresor de kommande åren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg