Hotellweekend i Linköping.

Lyssnade på en intressant podd igår på vägen hem från Linköping. Det var avsnitt 635 av Framgångspodden och David JP Phillips intervjuades kring sin senast släppta bok ”Sex substanser som förändrar ditt liv”. Och en av de substanser som styr vårt liv är dopamin som ansvarar över lycko-känslor i kroppen. Och David pratade om att vi allt för ofta fastnar i fabricerad lycka. Där vi på riktigt tror att känslan som vi får av dopamin när vi köper saker, gör saker, äter saker och så vidare är äkta glädje. Han menade att vi allt för ofta konsumerar saker för att uppleva lycka och att vi tror att vi behöver en ny soffa, en ny klänning, åka på semester eller äta en kanelbulle för att vara lyckliga.

Ett otroligt intressant poddavsnitt där David istället hänvisade till att det är de grundläggande sakerna i livet som gör oss lyckliga. Som tak över huvudet, mat för dagen, hälsan i behåll och människor i vår närhet som SER oss och bryr sig om oss. Det där vi konsumerar ska inte vara det som i grunden gör oss lyckliga. Men det kan sätta guldkant på livet. Och det fastnade jag verkligen för. För jag själv tillhör absolut en av dem som ”behöver” saker i kalendern att se fram emot för att vara lycklig och må bra. Men där behöver jag blir bättre på att tänka om och vara tacksam över vardagen och allt jag faktiskt har (istället för det man inte har – hänger ni med?).

Men fabricerad lycka eller inte så vet jag att denna helg som nyss passerat verkligen var guldkant på tillvaron och fantastisk mysig. Häng med så berättar jag mer!

 

 

Fredag eftermiddag kom och jag och Marius stämplade ut från jobbet och tog oss mot centralstationen. Där väntade tågresa till Nässjö, där vi sedan bytte tåg mot Linköping. Så himla smidigt att åka tåg ändå – älskar det! Och i Nässjö kom årets första snö och jag fick julkänslor för första gången i år. Så himla mysigt.

 

 

Väl framme i Linköping checkade vi in på Quality Hotel The Box och i deras svit(!). Alltså – så otroligt vackert rum och här skulle vi alltså spendera fredag, lördag och söndag med att bara koppla av och njuta. Eftersom vi kom fram runt kl. 19.30 på kvällen var vi hungriga och gick ner till restaurangen där vi åt middag och drack vin innan vi avslutade med ett bad i badkaret innan läggdags.

 

 

På lördag morgon började dagen såhär: med hotellfrukost! Och färskt bröd, leverpastej, frukt, smoothies och pannkakor utgjorde en succé för smaklökarna. Så himla gott och skönt att kunna avnjuta en frukost länge och äta prick det man är sugen på.

 

 

Efter frukost inföll matkoma och vi gick upp till rummet där vi läste bok, jag redigerade bilder, vi pratade om julen och allt vi vill göra fram till julafton. Så bra tycker jag att skriva ner en liten ”bucketlist” med saker man vill göra innan jul. På vår står bland annat: ett besök på ”Jul på Liseberg”, baka pepparkakor, pynta hemmet, gå långpromenader i skogen, dricka glögg med vänner och eventuellt hinna med någon julmarknad.

 

 

När mättnaden efter frukosten sedan lagt sig bytte vi om till träningskläder och tog oss ned till hotellets gym för ett gemensamt pass. Så skönt! Därefter köpte vi med oss sallad till rummet, drack kaffe från espressomaskinen och sedan var det dags att byta om för SPA.

 

 

Halloj vad trevlig! Hehe bilderna tog jag på morgonen (innan SPA:et öppnade) för att undvika att få med andra människor på bild. Men jag gillar verkligen de nya direktiven som uppkommit efter covid. Att man ”bokar tid” i SPA numera. För då riskerar det ju inte att bli knökat med människor utan antalet besökare hålls på en rimlig nivå, jag menar: vem vill sitta i en bubbelpool tillsammans med 12 okända? Hur som helst: vi spenderade 2 timmar här och favoriten för mig: bada bastu och sedan kyla ner sig med is och iskallt vatten. Älskar känslan av ”kallbad” i kombination med bastu.

 

 

Efter timmarna på SPA:t var det dags att göra sig i ordning för middag. Och jag började med ett bad och ett glas bubbel medan jag lyssnade på julmusik. Oj så trevligt! Har inte badad badkar på flera år så detta badkar i vår svit nyttjades till max! Därefter: piff med läppstift, klänning, klackar och tingeltangel. Bästa stunden!

 

 

Middag i restaurangen. Åt toast skagen, kyckling och drack rödvin medan snön föll utanför. Så himla, himla mysigt!

 

 

Söndag och jag ville nyttja badkaret en sista gång. Så det blev ett skumbad och sedan frukost innan vi checkade ut och tog tåget hem till Göteborg igen. Lyckliga över en helg på hotell och guldkant i livet.

 

4 kommentarer till “Hotellweekend i Linköping.

  1. Men så mysigt! Besökte Norrköping i våras i ett jobbsammanhang där vi fick bo på The Lamp hotel. Kan jag också verkligen rekommendera! Undrar om inte det ska bli en julklappsupplevelse för maken och mig.

    1. Åh, alltid kul med nya hotell-tips! The Lamp ska jag spana in 🙂 Och jaaa, upplevelser tillsammans är ju den ultimata julklappen enligt mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg