California Roadtrip – Santa Barbara

Tänkte jag skulle fortsätta berätta om resan och följer upp föregående inlägg (se alla inlägg från resan HÄR).

Efter en halvdags körning från Big Sur, längs Highway 1, kom vi fram till staden som visade sig bli vår favoritstad i hela Kalifornien, nämligen Santa Barbara. Vi kunde ju inte veta innan att denna stad skulle bli vår favorit, men oj som vi älskade staden och önskade att vi spenderade mer tid här. Men vi hade bara 1 natt i denna stad, så vi fick utnyttja tiden så gott det gick (men ett varmt tips från min sida är att boka minst 2 nätter här).

 

 

Det första vi gjorde när vi kom fram var att checka in på vårt mysiga hotell. Bodde på Best Western Plus (länk) och det var SÅ mysigt! Önskar vi kunde nyttjat rummet och hotellet mer, men vi ville skynda oss ner till stan innan solen gick ner. Så det blev en snabb incheckning och ombyte innan vi tog oss till favorit-området Funk Zone i Santa Barbara.

 

 

Området Funk Zone kryllar av konstnärsateljéer, vinbarer, mikrobryggerier och restauranger och är SÅ vackert. Hela området är fyllt utav palmer, byggnader av vit puts och röda tegeltak, mosaik och bakgårdar med tusentals ljusslingor. Alltså – herregud så vackert! Vi spatserade runt här och stannade sedan till vid ett mikrobryggeri och vinbar där vi beställde in öl och vin och lyssnade på livemusik på deras innergård. På de flesta ställen kunde du komponera din egen vin- eller ölprovning genom att beställa ”tasters” av olika ölsorter eller vinsorter. En ”taster” var ett litet glas – som ett smakprov liksom, och här kunde du alltså beställa in flera stycken och ha din egna lilla provning. Så härligt koncept!

Och som vi njöt här. Det var fredagskväll, fullt med glada människor ute och här trängdes både barn med ungdomar, unga vuxna, medelålders och pensionärer. Det var liksom en så glad, trevlig, familjär och underbar stämning att vi till och med pratade om att här; här skulle man vilja bo. Helt fantastiskt!

 

 

Efter öl o vin tog vi sikte på restaurangen Lucky Penny där vi åt kalasgoda pizza och spanade på mer folk innan vi tog oss tillbaka till hotellet för en god natts sömn. Till och med parkeringshusen i Santa Barbara är vackra – ser ni den kritvita putsen och mosaik-klädda trappan? Lite annat än många parkeringshus här i Sverige, hehe…

 

 

Morgonen efter började vi med frukost inne i stan. Besökte Helena Aveny Bakery och åt yoghurt, granola och en ”smörgås” med omelett och stekt spenat. Mums!

 

 

Sedan bestämde vi oss för att utforska naturen och tog oss upp till Rattlesnake Canyon för en hike. Väldigt vackert och skönt att promenera i solen när man åker mycket bil. Vägen hit upp var också helt magisk där vi passerade otroliga villor och vackra trädgårdar.

 

 

Efter den svettiga hike:n tog vi oss ner till stranden och passerade på vägen så otroligt många vackra villaområden och lyxiga kvarter (flera kändisar har sommarhus här och jag kan verkligen förstå varför). Väl på stranden blev det sol och bad i någon timme innan vi avrundade med lunch inne på en fiskrestaurang i stan.

 

 

Vi avslutade dessutom vårt besök i magiska Santa Barbara med att strosa runt i Funk Zone och besöka några av de många konstnärsateljéer och vi köpte med oss 2 tavlor hem av en lokal konstnär. Så kul! Har inte satt upp dem ännu här hemma i lägenheten (behöver köpa ramar), men så fort de är uppe på väggarna ska jag visa er ♥

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “California Roadtrip – Santa Barbara

  1. Så kul att läsa och se bilder härifrån! Vi ska skicka dit sonen på språkresa nästa sommar och funderar så klart på att besöka honom!

    1. Men ååååh vilken dröm! Er son kommer få det magiskt och såklart ska ni hälsa på honom, en fantastisk stad 🙂 ♥

  2. Tack för att du delar med dig så generöst av bilder och tips, drömmen att få åka till Kalifornien någon gång🤩 ska till paris i april och har verkligen haft nytta i planeringen av dina härliga inlägg därifrån när jag bokat boende å planerat aktiviteter😃

    1. Nämen åååh vad roligt att höra! Så himla kul att kunna tipsa någon annan – hoppas ni får en fantastisk Paris-resa i vår 🙂
      Och åh ja, Kalifornien var otroligt – värt att spara pengar och längta till ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *