Julhelgen

Hej på er och god fortsättning! Hoppas ni haft (och har) en fin julhelg och att den blivit så som ni tänkt er. Julen är ju en högtid med mycket känslor och förväntningar och det är inte alltid det blir som man önskar. Men för min del har julen varit magisk i år. Och innan jag återgår till jobb i mellandagarna tänkte jag att vi tar en tillbakablick och kikar lite närmare på julhelgen 2022.

I fredags var jag ledig. Försöker alltid ta ledigt just den 23:e för jag tycker att denna dag är den mysigaste på hela året. Vill liksom inte tänka på jobb denna dag utan kunna förbereda inför jul och samtidigt tjuvstarta julhelgen. Och denna morgon klev jag upp tidigt, tog en långdusch och packade resväskan innan M slutade jobbet vid lunchtid och vi lastade bilen full av packning, mat och paket och började sedan köra hemåt till min familj.

Då vi inte skulle ha möjlighet att träffa alla släktingar på julafton i år så beslutade vi att åka runt och hälsa på en del släktingar och familjemedlemmar denna dag. Så när vi kom fram till Tidaholm (min hemstad) mötte vi upp syrran och gjorde sedan ett ljuvligt korståg. Så mysigt att få träffa många från släkten, kramas, säga ”hej” och önska god jul! Tänk vad några minuters besök kan göra för hjärtat ♥

Efter några timmar i hemstaden och diverse hembesök hos släktingar åkte vi sedan hem till min syster i Hjo där en av de mysigaste kvällarna på året kunde börja: uppesittarkvällen!

Vi har ju tradition sedan 5 år tillbaka att klä upp oss, duka fram livets charkbricka och dricka champagne just denna kväll. Och i år var såklart inget undantag. Vi rasslade upp oss, lyssnade på julmusik, åt, drack, pratade om året 2022 och framtidsdrömmar. Och så spelade vi Bingolotto mellan varven. Så, så, så mysigt!

På julaftons morgon sedan väntade ytterligare en tradition. Nämligen julbadet. Och det är alltid med skräckblandad förtjusning som vinterbadandet sker. För även hur kallt och jävligt det än är så ÄR det magiskt! Och ser ni vilket väder vi fick i år?! Att vinterbada i -8 grader och soluppgång är så vackert så att det nästan gör ont.

Klarade ca 15-20 sekunder i vattnet i år. Målet är alltid 1 minut, men fötterna gör liksom så förbaskat ont. Kanske ska investera i ett par badskor som underlättar? För det är just fötterna som alltid är värst…

På väg hem igen! Nu väntar julfrukost!

Risgrynsgröt, skinksmörgås, kaffe och tända ljus efter vinterbad. Ååååh så mysigt!

Efter frukost var det dags att göra i ordning sig. Och jag klädde mig i svart, vitt och röda läppar och kände mig riktigt julfin.

I väntan på gästerna…

Sedan kom Linns barn hem (de hade varit hos deras pappa veckan innan) och det vankades kramkalas! Sedan kom även vår mamma och hennes sambo och vi kunde hugga in på julmaten.

Körde knytkalas som vanligt och på julbordet fanns allt jag älskade. Mums!

Min syster, jag och Marius. Älskar er ♥

I väntan på tomten.

Tomten kom och gjorde succé!

Sedan kom pappa, pappas nya tjej och vår halvbror på julfika. Så mysigt! Och nog första gången på 20 år (sedan mamma och pappa skiljdes) som vi firade jul en stund med både mamma och pappa tillsammans. Och även om jag är vuxen nu så värmer det så mycket i mitt familje-hjärta när bägge föräldrarna är närvarande samtidigt.

Sedan åkte alla hem och jag, Linn och Marius packade ner syrrans barn i vagnen och tog oss ut på en kvällspromenad i minusgrader, rimfrost och lite snö. Sååå mysigt! Att gå runt i staden och kika in i hus där jul firas för fullt är så ofantligt mysigt.

När vi sedan kom in igen nattades barnen och sedan väntade en stund för bara oss 3 vuxna. Vi åt lite rester från julbordet, delade ut varandras julklappar, såg ”Svensson Svensson firar jul” på tv och åt chokladpudding med vispad grädde. Bästa avslutningen i världen på julafton ♥

Juldagen sedan inledes med en lugn morgon och lek för barnen med deras nya julklappar. Sedan tog vi alla en långpromenad innan vi tände elden i trädgården och grillade korv till lunch. Så gott! Därefter var det dags för mig och Marius att återigen packa resväskorna och göra oss redo för hemfärd. Tacksam över en fantastisk julhelg med finaste sällskapet!

5 kommentarer till “Julhelgen

  1. En sån härlig jul! Det var min med.
    Din fantastiska blus och kjol, vart hittar man dessa? Likadant undrar jag över paljettklänningen i inlägget före detta. 🙂

    God fortsättning på nya året!

    1. Vad härligt att höra 🙂
      Blusen kommer från Ellos (modellen heter Suki). Kjolen är dessvärre gammal, från Gestuz och paljettklänningen är även den från Ellos (modellen heter Emily) ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg